Schiază încă de la trei ani, iar la patru deja este legitimat la primul club sportiv, Teleferic, și face primele antrenamente specifice pentru sportul de performanță.

Pentru că are înclinații spre sport, părinții îl îndrumă și către înot, fotbal și șah. Și chiar merge la câteva competiții, însă tot schiul rămâne în fruntea preferințelor sale.

Schiul, îmi spune el, i-a adus titlul de multiplu campion național, cu peste o sută de participări în concursuri FIS. Iar în 2010, el s-a clasat pe locul 49 la Olimpiada de iarnă, desfășurată la Vancouver, Canada

„Sportivul brașovean nu are rival în România la schi alpin slalom și slalom uriaș, având în palmareș peste 20 de titluri de campion național”, scriau la un moment dat redactorii de la Adevărul.

Gabriel a reușit să facă din pasiune business în 2012, alături de sora sa. Mai precis, cei doi au pus bazele unui club de schi pentru copii în cadrul hotelului Teleferic, din Poiana Brașov: NAN SCHI CLUB. O afacere de suflet, după cum o descriu ei.

“Una dintre cele mai mari bucurii pe care o ai atunci când faci sport de perfomanță, mărturisește schiorul, este prilejul de a cunoaște oameni frumoși din întreaga lume, cu care legi prietenii pe viață”

A ieșit din lumina reflectoarelor în urmă cu două sezoane, după ce a câștigat campionatul național. De atunci, antrenează copii pentru perfomanță.

Dacă pe pârtie, Gabriel se simte fericit, la capătul ei, se lasă cuprins de-un soi de libertate și împlinire sufletească.