SeedBlink, una dintre principalele platforme regionale de equity crowdfunding, continuă seria listărilor cu Apiary Book, prima din verticala AgriTech.

Mai exact, Apiary Book este o aplicație pentru managementul activităților dintr-o stupină, monitorizarea stupilor, analiza datelor familiilor de albine și a factorilor de mediu care pot afecta sănătatea lor, fodată de Bogdan Iordache și Ionuț Țăranu, doi antreprenori cu peste 20 de ani de experiență în domeniul IT. Aplicația, disponibilă atât în versiunea mobilă android, cât și desktop, a fost lansată în 2015 și a devenit lider mondial în ceea ce privește numărul de utilizatori activi.

La ora actuală, Apiary Book demarează o rundă de finanțare în suma totală de 200.000 euro, din care 150.000 euro sunt acum disponibili pentru investiție pe SeedBlink.

Alături de investitorii de equity crowdfunding, mai participă fondul GapMinder VC – care este lead investor și în cadrul acestei runde, consolidându-și participația pe care o are în Apiary Book încă de acum 2 ani, în urma programului de accelerare Techcelerator.

Evaluarea „pre-money” a Apiary Book este de 1,25 milioane euro iar pentru finanțarea totală de 200.000 euro, Apiary Book cedează un pachet de 13,79% din acțiuni.

Apiary Book a arătat o tracțiune organică, aplicația fiind descărcată de peste 160.000 de ori din Google Play, fiind tradusă în 18 limbi cu ajutorul apicultorilor. În 2018, platforma românească pentru apicultori a câștigat premiul pentru cel mai bun start-up AgriTech în cadrul competiției StartUP Europe Awards.

De-a lungul ultimilor doi ani, Apiary Book a fost în finala competiției de startup-uri Startup Avalanche de la Techsylvania, a fost finalist la competiția 200 Seconds of Fame din cadrul UPGRADE 100 și finalist la Startarium Pitch Day.

Campania de equity crowdfunding demarată pe SeedBlink îi va ajută să își mărească echipa de dezvoltatori software, dar și pe cea de marketing & vânzări pentru susținerea creșterii în 2021. Planurile echipei sunt ca la finalul anului următor să ajungă la peste 50.000 de utilizatori activi pe lună, față de 22.000, în prezent. De asemenea, fondatorii estimează că veniturile vor crește la aproximativ 250.000 euro la finele lui 2021.

Dintre utilizatorii din alte țări, predomină cei din Europa (în special Franța, Italia, Rusia), SUA și Canada, adică 62% dintre clienți.

Din 2021 Apiary vizează extinderea în special pe piață europeană și cea nord-americană, iar din 2022 în Brazilia, India și China. Tot anul viitor, Bogdan Iordache și Ionuț Țăranu își doresc să lanseze versiunea de iOS a aplicației și să creeze Apiary Book Academy – cursuri online pentru apicultori. Totodată, nu se opresc aici și vor să introducă un marketplace care să-i ajute pe crescătorii de albine să își vândă produsele mai repede și la prețuri mai bune.

Agricultura trece acum prin schimbări semnificative, iar digitalizarea este una dintre ele. Prin polenizare, contribuția albinelor pentru agricultură este monumentală. Peste 75% din culturile agricole ale lumii se bazează pe acest proces, ceea ce face din Apiary Book o platformă cu un impact semnificativ în sectorul agricol mondial, și implicit social.