„Se spune că somnul este un dar dat de la Dumnezeu… unul pe care eu nu mi l-am oferit niciodată”, a declarat Indra Nooyi, fostul CEO al PepsiCo, pentru Fortune.

Se trezește la 4 dimineața în fiecare zi și nu se apucă de lucru mai târziu de ora 7 dimineața.

Indra Krishnamurthy Nooy a fost CEO-ul PepsiCo timp de 12 ani. A crescut într-o familie conservatoare din Madras (numită astăzi Chennai), India, axată pe educație. Copil fiind, iubea cricketul, se cățăra în copaci și cânta la chitară. Alături de sora sa, Nooyi se lăsase ademenită și-ntr-un joc atipic, la îndrumarea mamei lor. Mai precis, seară de seară, la cină, ele își imaginau ce ar face dacă ar fi prim-ministru, președinte sau vreun alt lider mondial. Adică, pe baza discursului pe care îl prezentau mama acestora decidea care i-a câștigat votul.

Cu toate că le-a insuflat multe valori tradiționale fiicelor sale, după cum a spus Indra Nooyi ani mai târziu, totodată de la mamă au învățat să aibă încredere în propriile forțe fiindcă le-a încurajat să fie oricine își doreau ele să fie. „Dacă oricine altcineva eșuează, va veni la mine să-mi ceară să-i ajut, pentru că vor vedea că sunt atât de bună. Amintiți-vă, aș fi putut fi președintele Indiei”, glumea ea într-un interviu din 2019 la 92Y din New York.

Numită și „Iron Woman”, Nooyi și-a făcut și-un motto din următoarea afirmație:„Brandurile trec prin urcușuri și coborâșuri. Cred că la fiecare cinci sau șapte ani, trebuie să schimbați abordarea mărcii, fiindcă aveți nevoie de un impuls pentru a vă gândi la următoarea iterație. Prea multe mărci devin doar arogante atunci când au succes.”

Deși cei de la Casa Albă ar fi considerat-o pe Nooyi aptă pentru rolul de președinte al Băncii Mondiale, după ce a plecat din poziția de CEO al PepsiCo în 2018, ea a ales să predea la West Point și, de curând, a intrat în boardul Amazon.