Să vrei în permanență mai mult de la tine, de la oamenii cu care lucrezi, pentru că poți realiza tot ceea ce îți propui. Acesta este cel mai bun sfat pe care Andreea Adam, Manager Operațional și membru CA, în cadrul ESSA Group, un business cu afaceri de 15 milioane de euro în 2020, l-a primit la începutul carierei sale.

În 2006 s-a angajat în cadrul ESSA Group pe postul de supervisor pentru zonele Brașov, Covasna, Harghita și Sibiu, pentru ca în perioada 2007-2008 să fie manager de proiecte în cadrul aceleiași companii pentru Red Bull și Mars.

În 2008 a devenit Regional Manager, până în 2013, când a avansat în postul de Regional Manager și Manager de Proiect pentru clienții ESSA Group: De Silva și Coca-Cola. În prezent, Andreea Adam este Manager Operațional și conduce o echipă de aproximativ 750 de persoane.

Experiența personală, spune ea, este cel mai bun îndrumător, în timp ce secretul unei cariere de succes constă în pasiune. „Pentru mine, fiecare zi este o nouă provocare”.

Traseul său profesional?  Un rezultat firesc al unei investiții inspirate și susținute.

Printre cele mai importante decizii pe care a trebuit să le ia de-a lungul timpului și i-au marcat cariera amintim faptul că a rămas fidelă „primei iubiri profesionale” – BIP. „Și nu am cedat niciodată tentațiilor, am ales mereu calitatea în defavoarea cantității, am ales oamenii – echipa, în defavoarea bunurilor”, recunoaște Andreea Adam.

Printre lecțiile pe care le-a învățat prin prisma carierei se numără seriozitatea, implicarea, corectititudinea, pasiunea, optimismul și o mare capacitate de adaptare. „Este necesar ca atât familia cât și șeful pe care îl ai să conștientizeze importanța și obligativitatea ambelor joburi . Eu am avut norocul ca ambele părți să înțeleagă corect conjunctura”, spune ea.

Deși nu puține au fost momentele în care s-a găsit în ipostaza de a fi singura femeie de la masă, în nenumărate întâlniri de business, Managerul Operațional ESSA a luat situația ca pe un avantaj și mai puțin ca pe o problemă.