Connect with us

Business

Fondul de private equity SARMIS Capital investește în Corporate Office Solutions

Published

on

SARMIS Capital, unul dintre principalele fonduri de private equity dedicate României și statelor învecinate, a achiziționat o participație majoritară semnificativă în cadrul Corporate Office Solutions (COS), liderul serviciilor integrate de fit-out pentru spații de birouri din România. Investiția, transmit reprezentanții instituției este confidențială, iar SARMIS se asociază, astfel, cu Christophe Weller, fondator-acționar și CEO COS, pentru a-l sprijini în planurile sale de creștere accelerată a companiei.

În primele nouă luni din acest an, liderul pieței de fit-out* de birouri, COS, anunță afaceri de aproape 23 milioane euro, reprezentând contracte de consultanță, design interior și amenajare completă pentru spații de interior, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului 2020. Totodată, compania continuă expansiunea regională, prin inaugurarea unei noi reprezentanțe la Iasi, având în vedere dezvoltarea accelerată înregistrată în ultimii ani în zona de est a țării. 

75% din business-ul COS în 2021 provine dinspre segmentul de birouri, domeniul principal de activitate al COS (Corporate Office Solutions), cererea provenind în principal din partea unor mari companii care activează în industrii precum software / IT&C, servicii financiare și consultanță, companii cu activități online. Se înregistrează însă o cerere din ce în ce mai crescută din partea altor segmente noi din piață, care încep să investească agresiv în spațiile de interior, având în vedere noile cerințe privind siguranța și sănătatea ocupanților.   

“Sectorul medical (spitalele și clinicile publice și private), cel educațional (în special școlile private) sau sectorul ospitalității (hoteluri dar și restaurante) au început să investească din ce în ce mai mult în designul și amenajarea spațiilor interioare, atât ca urmare a noilor tendințe sanitare și preocupării pentru wellbeing, cât și din punct de vedere al competiției din ce în ce mai crescute. Designul și confortul oferit în spațiile interioare au devenit elemente puternic diferențiatoare pentru clientul final, având în vedere competiția din ce în ce mai crescută între jucătorii activi pe aceste segmente,” declară Christophe Weller, fondator COS.

Alături de reprezentanța oficială din București și de cele două birouri regionale din Timișoara și Cluj, COS a inaugurat recent o nouă reprezentanță la Iași, în United Business Center 3.

 “Toate transformările prin care trece mediul de business în general și modul în care se dezvoltă România la nivelul orașelor regionale reprezintă oportunități pentru COS. Românii sunt din ce în ce mai preocupați de design, de îmbunătățirea confortului interior al spațiilor și vedem o preocupare din ce în ce mai crescută pentru calitate. Prețul nu mai este principalul diferențiator în piață, iar factori precum eficiența și siguranța spațiilor câștigă din ce în ce mai mult teren,” adaugă oficialul COS.

COS numără aproape 100 de angajați la nivelul întregii țări și derulează o campanie continuă de recrutare, în condițiile în care și domeniul amenajaăilor interioare se confruntă cu o lipsă acută de specialiști și forță de muncă calificată. 

În 2020 și 2021, COS a semnat proiecte cumulând un total de peste 160.000 mp, pentru mari companii mulținationale (fit-out spații de birouri), clinici și spitale, școli private, companii din sectorul de ospitalitate (hoteluri și restaurante). 

Activă pe piața locală din 1998, COS [cu denumirea inițială Corporate Office Solutions] este una dintre primele companii – integrator de soluții de amenajare a interioarelor înființate în România. Pe segmentul de fit-out de birouri este lider de piață, cu un portofoliu de peste 2.000 mari companii pentru care semnează amenajarea sediilor și reprezentanțelor oficiale. Între cele mai reprezentative sedii de birouri realizate de COS se numără sediile Microsoft, KPMG, Accenture, NTT, Porsche Engineering Cluj, Google, Nestle, Reckitt Benckiser, Secom, Takeaway București, MHP Cluj, Sector Labs Cluj, MHP și Mass Mutual la Record Park Cluj, Cognizant la Hexagon Bus Park Cluj. 

COS deține parteneriate exclusive în România cu furnizorii Steelcase și Interface, lideri internaționali pe segmentele de mobilier, respectiv soluții pentru pardoseli, dar și cu fabrici, furnizori și producători locali de soluții personalizate de mobilier, pardoseli sau decorațiuni.  

* fit-out = termen care descrie activitatea de furnizare de soluții integrate de consultanță, concept, design, furnizare și/ sau producție de mobilier și amenajare completă a spațiilor interioare.  

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

#News

GreenGroup obține cea mai mare finanțare verde din sectorul reciclării

Published

on

Abris Capital Partners („Abris”), investitorul de top de private equity din Europa Centrală, a sprijinit GreenGroup, cel mai mare grup integrat de reciclare din Europa Centrală, cu obținerea de fonduri în valoare de 127 de milioane de euro, pentru a-și accelera creșterea și pentru a susține cererea tot mai mare din regiune pentru produse reciclabile și sustenabile.

Finanțarea va permite GreenGroup să valorifice dezvoltarea de succes obținută deja de la intrarea Abris în companie și să-și accelereze planurile de extindere a operațiunilor sale în întreaga regiune, dezvoltând soluții unice pentru a recicla materialele aruncate anterior și pentru a intra pe noi segmente. Fondurile obținute vor permite grupului să își cvadrupleze capacitatea de rPET până la 28.000 de tone și aproape să își dubleze capacitățile de reciclare a sticlei și a DEEE, pentru a ajunge la 150.000 de tone și, respectiv, 73.000 de tone. În plus, GreenGroup se va extinde în domeniul reciclării motoarelor electrice și al producției de combustibil derivat din deșeuri, investind, de asemenea, în diverse programe ESG, inclusiv în mai multe proiecte fotovoltaice.

Finanțarea a fost obținută printr-un sindicat de bănci, dintre care UniCredit Bank și Raiffeisen Bank au acționat în calitate de Coordonator, Bookrunner și Aranjor Principal Mandatat, iar Banca Comercială Română, ING Bank și OTP Bank România, în calitate de Aranjor Principal Mandatat. Coordonatorii de sustenabilitate pentru această tranzacție au fost ING Bank și Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate si Garanții. Această sindicalizare subliniază încrederea partenerilor GreenGroup și sprijinul lor ferm acordat grupului și tranziției acestuia către economia circulară.

Adrian Stănculescu, Partener și Head of Abris Romania, a comentat:

„Această finanțare reprezintă o etapă importantă pentru GreenGroup și susține un program amplu de investiții, care va fi implementat în următorii patru ani, ca parte a strategiei grupului de a deveni liderul regional în domeniul economiei circulare. Împreună cu GreenGroup, am dezvoltat o strategie proactivă pentru a valorifica impulsul considerabil al afacerii, stimulat de obiectivele de sustenabilitate stabilite la nivel global de guverne și corporații. Intenționăm să propulsăm și mai mult această companie ambițioasă în regiune și vom continua să investim în toate diviziile sale, diversificând oferta de produse și dezvoltând noi capacități de procesare.”

Abris a investit pentru prima dată în GreenGroup în 2016, achiziționând participația majoritară a grupului integrat de reciclare. De atunci, afacerea s-a extins rapid, iar în prezent are capacitatea de a procesa 280.000 de tone de deșeuri pe an, inclusiv PET, echipamente electronice, lămpi, baterii și sticlă, în 10 unități de producție din România, Slovacia și Lituania.

Pe lângă creșterea sa organică, GreenGroup a urmărit o strategie ambițioasă de fuziuni și achiziții în toate diviziile sale din Europa Centrală. La sfârșitul anului 2019, grupul s-a extins în Slovacia și Lituania, unde gestionează două fabrici moderne de reciclare PET, iar în 2020 Abris a achiziționat o participație de 100% în Eltex Recycling, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul managementului deșeurilor industriale din România, permițând GreenGroup să facă încă un pas spre un model de economie circulară.

În plus, GreenGroup a devenit de curând prima companie din Europa care a obținut certificarea Gold Standard la nivel internațional pentru reducerea emisiilor de CO2 în urma reciclării PET, oferindu-le companiilor și persoanelor fizice posibilitatea de a-și compensa amprenta de carbon.

Constantin Damov, CEO al GreenGroup, a comentat:

„Acesta este un pas important pentru stimularea economiei circulare în regiune, deoarece acum suntem pregătiți să ne consolidăm modelul de succes pe noi piețe. Finanțarea sustenabilă este cheia accelerării circularității și suntem recunoscători partenerilor noștri financiari pentru angajamentul lor de a juca un rol activ în ceea ce privește sustenabilitatea în regiune.”

Continue Reading

#News

OTP Bank România acordă o finanțare de 8 milioane de euro dezvoltatorului imobiliar Scallier, pentru construcția parcului de retail Funshop Park Turda

Published

on

OTP Bank România continuă să sprijine economia locală și sectorul de retail prin finanțarea unor proiecte solide, care contribuie la dezvoltarea comunității și au un impact redus asupra mediului, și acordă o finanțare de 8 milioane de euro companiei de investiții imobiliare în retail, Scallier, pentru construcția parcului comercial Funshop Park Turda.

Proiectul de retail Funshop Park Turda, dezvoltat de Scallier, va pune la dispoziția viitorilor chiriași circa 9.000 metri pătrați de spații comerciale, construite pe un teren cu o suprafață de 24.000 mp, iar galeria de retail va include aproximativ 18 magazine și minimum 270 de locuri de parcare.

De asemenea, OTP Bank România a finanțat și dezvoltarea Funshop Park Focșani, inaugurat anul trecut, al doilea proiect de retail al Scallier în România după finalizarea parcului comercial din Roșiori de Vede, pe care l-a inaugurat în 2021.

“Prin acest proiect interesant de retail marcăm o nouă etapă a parteneriatului cu Scallier la nivel local. Acest tip de proiect demonstrează un model de business durabil și adaptat timpurilor actuale, care aduce retailul modern și sigur în orașe active de dimensiuni medii, precum Turda, și denotă foarte multă grijă în ceea ce privește impactul de mediu asupra comunității. Hotărârea Scallier de a dezvolta un standard verde de parc de retail, împreună cu buna poziționare și mixul de chiriași internaționali, ne-au oferit oportunitatea de a ne implica și de a susține acest proiect, pentru a contribui la dezvoltarea retailului local”, a declarat Gyula Fatér, CEO al OTP Bank Romania.

„Apreciem angajamentul OTP Bank România față de dezvoltarea activității noastre locale. Colaborarea cu parteneri care au o asemenea reputație bine stabilită ne motivează să realizăm proiecte de investiții de calitate, care, pe lângă atingerea obiectivelor de business urmărite, sprijină și comunitățile locale. Dezvoltăm în mod activ noi proiecte și căutăm noi oportunități de investiții pe piața din România, prin urmare sperăm să dezvoltăm acest parteneriat printr-o nouă dezvoltarea imobiliară”, a declarat Wojciech Jurga, Managing Partner al Scallier.

OTP Bank este implicată în finanțarea companiilor locale, continuă să sprijine modele de afaceri durabile care se adaptează la condițiile în continuă evoluție și este un partener dedicat în finanțarea dezvoltărilor imobiliare comerciale care respectă mediul înconjurător. Parcul de retail din Turda va fi certificat prin standardul internațional de evaluare ecologică BREEAM, asemenea tuturor proiectelor dezvoltate de Scallier în România.

Parcul de retail Funshop Pak Turda va fi dat în folosință la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. În prezent nu există alte proiecte moderne de retail în Turda, iar alături de hypermarketul Kaufland, care va funcționa ca ancoră pentru proiectul comercial, noul parc va deveni un punct de reper al orașului. Printre chiriași se numără Tedi, Hervis Sports, New Yorker, DM, Flanco, Animax, KIK sau Noriel. 

Scallier este o companie care dezvoltă și administrează active în sectorul imobiliar de retail, în Europa. Fondată în 2011, compania este specializată în sectorul parcurilor comerciale, strip mall-urilor și facilităților comerciale independente. Scallier și-a luat angajamentul de a oferi cele mai bune servicii de dezvoltare în categoria sa, precum și servicii de administrare a activelor pentru investitori individuali și corporate de pe piața imobiliară.

Continue Reading

Business

Lanțul croat Submarine Burger anunță o extindere semnificativă în România

Published

on

Recent intrat pe piața fast-casual din România, Submarine Burger își anunță planurile de afaceri pentru 2022. Primul punct de vânzare din România a fost deschis pe principiul “dark kitchen”, având produsele disponibile doar prin Glovo, cel puțin pentru o perioadă pilot.

Lanțul croat de burgeri, prezent în Zagreb, Rijeka, Split și Zadar, deține deja un număr impresionant de 13 locații. La începutul anului 2022, brandul se extinde în afara pieței croate, alegând România drept prima țară în care urmează să deschidă noi locații, după o perioadă pilot de prezență online pe platforma Glovo.

Principalul diferențiator al mărcii este încurajarea și sprijinirea producătorilor locali. Toate produsele Submarine sunt realizate din ingrediente locale organice, precum „cașcavalul” românesc sau carnea locală preparată în mod tradițional. Afacerea se bazează în principal pe vânzarea de burgeri și are o filozofie clădită pe onestitate deplină, concentrându-se pe utilizarea exclusivă a ingredientelor de calitate.  Este o abordare care  va fi utilizată și pentru locațiile viitoare, deoarece are și un al doilea obiectiv, contribuind la menținerea unui nivel scăzut al amprentei globale.

„După o etapă de testare  a pieței, în acest an ne propunem să deschidem cel puțin 3 restaurante în București cu scopul de a aduce întreaga experiență Submarine Burger clienților români. Când ne referim la strategia și viziunea pe termen lung, intenționăm să acoperim Bucureștiul cu restaurantele noastre și să fim la dispoziția unui mare procent din populație, care să poată veni să mănânce în restaurantele noastre și să se bucure de mâncarea noastră, livrată inclusiv  la pachet” , spune Aleksandar Lazinica, Fondator și Co-Proprietar al companiei croate Submarine Burger.

Anul trecut, Submarine Burger a fost inclusă pe lista Financial Times a celor 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere, ocupând locul 720. Este singura companie croată non-tech inclusă în clasament. Un astfel de loc nu este ușor de obținut, întreaga afacere fiind analizată în detaliu în ultimii cinci ani. Pentru a fi luată în considerare pe listă, compania trebuia să aibă un venit anual de minim 100.000 de euro și apoi cel puțin 1,5 milioane de euro în 2019. În consecință, cerința obligatorie era înregistrarea unei creștereri de peste 35,5%. Prin comparație, Submarine a înregistrat o creștere totală de 221,4%, veniturile companiei în 2019 situându-se la 4,5 milioane de euro, cu un număr de 77 de angajați.

„Pur și simplu ajustăm modul în care facem afaceri. Agilitatea și adaptarea la noile condiții de afaceri sunt cheia succesului oricărei companii. Investiția continuă în informație, noi tehnologii și dezvoltarea echipei de management a dat roade. Suntem extrem de mândri de faptul că brandul nostru este recunoscut ca fiind unul de succes și ne vom asigura că menținem același ritm de creștere pe piața din România. Pentru că suntem o companie orientată spre tehnologie, pășim în faza de investiții mari în acest domeniu și în echipa noastră de IT internă, ceea ce  ne va permite să ne extindem mai eficient  pe  piață, având deci și clienți mai mulțumiți”, adaugă Dragoljub Bozovic, Fondator și CEO Submarine Burger.

Fiind o afacere responsabilă în Croația, Submarine este cunoscută și prin programele  responsabile din punct de vedere social și mai ales datorită cooperării cu Red Noses Clown Doctors Association. De asemenea, brandul plănuiește să-și extindă acțiunile de responsabilitate socială în România, anul acesta, susținând o cauză relevantă pentru societatea românească.

Continue Reading

Trending