Connect with us

#8 AM

Ce face Tim Cook, CEO-ul Apple, înainte de 8 am

Published

on

Dacă te-ai întrebat vreodată de unde atâta motivație și seninătate pe chipul lui Tim Cook, în timp ce industria tehnologiei face atât de mult zgomot, ar trebui să arunci o privire asupra rutinei sale de dimineață.

A devenit CEO al Apple în 2011, însă disciplinat a fost dintotdeauna. Se știe că programul lui Tim Cook este ușor atipic. De pildă, se trezește la 3:45 și citește comentariile utilizatorilor produselor Apple. Ceea ce mărturisește că îl ajută în îmbunătățirea acestora și, totodată, să înțeleagă cum este văzută compania din exterior.

Într-un interviu acordat ABC, la un moment dat, el s-a autodefinit „workaholic”, fiindcă are astfel de preocupări la prima oră a dimineții. La 5 am merge la sală. Întrebat despre importanța pe care o acordă fitnessului, Cook mărturisește că nu ar fi fost o persoană de succes, sau cel puțin fericită dacă nu ar fi fost atent la sănătatea sa. (Fiind o persoană destul de privată, nu merge la sală în campusul companiei, ci preferă intimitatea unei săli din exterior.)

„Mă trezesc ușor înainte de ora 4 am. Îmi place să parcurg cometariile utilizatorilor timp de o oră și să mă concentrez pe oamenii din exteriorul companiei care sunt atât de importanți pentru noi. Pe urmă, merg la sala de gimnastică o oră, fiincă mă ține departe de stres”, a spus Cook într-un interviu cu Ina Fired și Mike Allen de la Axios.

Disciplină

Potrivit mai multor publicații, micul dejun al lui Tim Cook ar consta, de regulă, în albușuri de ou, cereale fără zahăr și lapte de migdale neîndulcit. Ba chiar, s-ar bucura ocazional de bacon, însă de curcan.

La 6:30 ajunge la birou și este ultimul care pleacă. De altfel, lucrează și în weekenduri, iar sâmbetele, se știe că ține conferințe telefonice în care discută planurile companiei pentru săptămâna următoare.

Jurnaliștii de la The Wall Street Journal treceau în revistă că disciplina lui Tim Cook datează încă de pe vremea în care lucra sub conducerea lui Steve Jobs.

„Rezistența lui era inumană. Ar putea zbura în Asia, să petreacă trei zile acolo, să zboare înapoi, să aterizeze la 7 dimineața în aeroport și să fie în birou până la 8:30, întrebând pe cineva despre câteva numere. ”.

Sursă foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tim_Cook_(2017).jpg

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#8 AM

Ce face Indra Nooyi, fostul CEO al PepsiCo, înainte de 8 am

Published

on

„Se spune că somnul este un dar dat de la Dumnezeu… unul pe care eu nu mi l-am oferit niciodată”, a declarat Indra Nooyi, fostul CEO al PepsiCo, pentru Fortune.

Se trezește la 4 dimineața în fiecare zi și nu se apucă de lucru mai târziu de ora 7 dimineața.

Indra Krishnamurthy Nooy a fost CEO-ul PepsiCo timp de 12 ani. A crescut într-o familie conservatoare din Madras (numită astăzi Chennai), India, axată pe educație. Copil fiind, iubea cricketul, se cățăra în copaci și cânta la chitară. Alături de sora sa, Nooyi se lăsase ademenită și-ntr-un joc atipic, la îndrumarea mamei lor. Mai precis, seară de seară, la cină, ele își imaginau ce ar face dacă ar fi prim-ministru, președinte sau vreun alt lider mondial. Adică, pe baza discursului pe care îl prezentau mama acestora decidea care i-a câștigat votul.

Cu toate că le-a insuflat multe valori tradiționale fiicelor sale, după cum a spus Indra Nooyi ani mai târziu, totodată de la mamă au învățat să aibă încredere în propriile forțe fiindcă le-a încurajat să fie oricine își doreau ele să fie. „Dacă oricine altcineva eșuează, va veni la mine să-mi ceară să-i ajut, pentru că vor vedea că sunt atât de bună. Amintiți-vă, aș fi putut fi președintele Indiei”, glumea ea într-un interviu din 2019 la 92Y din New York.

Numită și „Iron Woman”, Nooyi și-a făcut și-un motto din următoarea afirmație:„Brandurile trec prin urcușuri și coborâșuri. Cred că la fiecare cinci sau șapte ani, trebuie să schimbați abordarea mărcii, fiindcă aveți nevoie de un impuls pentru a vă gândi la următoarea iterație. Prea multe mărci devin doar arogante atunci când au succes.”

Deși cei de la Casa Albă ar fi considerat-o pe Nooyi aptă pentru rolul de președinte al Băncii Mondiale, după ce a plecat din poziția de CEO al PepsiCo în 2018, ea a ales să predea la West Point și, de curând, a intrat în boardul Amazon.

Continue Reading

Trending