109 views 3 mins 0 comments

2web Software & Services: 57% dintre companiile prezente în România nu au prezență online

In #News
October 22, 2020

„Antreprenorii înțeleg importanța digitalului, dar au nevoie de sprijin pentru a defini tot conceptul pentru businessul lor online. Tehnologia reprezintă un partener de real succes pentru antreprenor și în drumul către automatizarea proceselor interne. Trecerea în mediul online de către antreprenorii la început de drum este vitală pentru funcționarea eficientă a afacerii”, spune Andreea Avramescu, Co-Owner 2web Software & Services, companie care furnizează servicii personalizate de software și Branding.

Doar 43% dintre companiile din România dețin un website, ceea ce situează România pe ultimul loc în UE, unde media este de 77%, arată cele mai recente date Eurostat. Tot la finalul clasamentului, pe penultimul loc, şi în ceea ce ţine de folosirea serviciilor cloud, doar 10% dintre companiile din țară utilizează astfel de servicii, media în UE fiind de 26%. Mai mult, doar 17% dintre companii au implementate soluţii ERP, în timp ce media la nivel UE este de 34%.

„Această tendință negativă vine pe fondul unei piețe interne subdimensionate, cauzată de gradul mic de digitalizare. Așadar, mai mult de jumătate dintre companiile (57%) care vând produse și servicii în România nu au o prezență online printr-un site. Motiv pentru care am pornit la drum cu scopul de ajuta la digitalizarea României și de a crea servicii digitale cu sens pentru antreprenorii din mediul național și internațional”, adaugă Laurențiu Avramescu, Co-Owner, 2web Software & Services.

În ceea ce privește planurile de viitor, echipa 2web a început să construiască un parteneriat cu Asociația – Măgurele Science Park pentru a facilita digitalizarea companiilor românești în jurul tehnologiilor inovatoare și vizează dezvoltarea internațională prin parteneriate în USA și Europa, pe termen mediu și lung. De asemenea, compania ia în calcul dezvoltarea unei soluții digitale proprii care să permită antreprenorilor accesul facil la experiențe și soluții software inovative.

Fondat în 2018, 2web Software & Services deservește atât zona corporate cât și piața de start-up-uri și dezvoltă soluții de custom software adaptate pentru zona bancară, insurance, e-commerce, fin-tech – partneriate cu mediul de business internațional, dar și local, prin oferirea de soluții online specifice și flexibile nevoilor digitale ale antreprenorilor.

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro