66 views 4 mins 0 comments

3 întrebări pentru Bogdan Dumitrescu, CEO High-Tech Systems & Software

In #News
September 05, 2022

În luna mai 2022, htss, companie specializată în furnizarea de soluții software de business, cu peste 1000 de clienți în 11 țări, a lansat platforma de e-learning mindclass. Platforma se adresează atât companiilor cât și universităților, generând conținut video educativ cu ajutorul Inteligenței Artificiale. 

Unul dintre cei mai mari clienți ai platformei este reprezentat de lanțul de farmacii Dr. Max, cu un total de 20.000 utilizatori în prezent, iar cifra este în continuă creștere.

Reporter: Care a fost investiția initială în mindclass și după cât timp estimați să se amortizeze?

Bogdan Dumitrescu: Investiția inițială în dezvolatarea produsului este de peste 200.000 euro și ne așteptăm la amortizarea acesteia în următorii doi ani.

Reporter: Ce planuri de dezvoltare aveți în următoarele 6 luni pentru mindclass și ce sume ați bugetat?

Bogdan Dumitrescu: Pentru următoarele șase luni, dorim să ne întărim prezența pe piețele externe, unde suntem deja prezenți, dar și să abordăm piețe noi. În privința pieței locale, targetul este finalizarea de implementări la cel puțin doi clienți mari, eforturi menite să ne aducă cât mai aproape de creșterea cotei de piață, astfel încât, la final de an, să putem vorbi de vânzări de aproximativ 150.000 euro.

Reporter: Cum caracterizați piața în care activați și ce credeți că ar fi de îmbunătățit la nivel de piață în România?

Bogdan Dumitrescu: Piața din România, deși nu mai este o piață emergentă în materie de e-learning, este încă o piață în plină creștere și poate fi caracterizată drept una destul de divizată – daca ne uităm la companiile mari și foarte mari, gradul de saturație este ridicat, majoritatea entităților având implementate, de ceva vreme, soluții de e-learning. 

Însă, dacă ne raportăm la instituțiile din sectorul public sau la companiile private medii sau mici, aici lucrurile se află încă la început de drum și se resimte o nevoie de educare în rândul acestor potențiali clienți, de conștientizare a nevoii de investiții constante în dezvoltarea profesională, dar și personală a angajaților, pentru a oferi susținerea necesară într-un climat mereu în schimbare al pieței muncii, schimbare care este acum mai accentuată ca niciodată, pe fondul accelerării digitalizării prilejuite de pandemie.

htss este o companie ICT specializată în furnizarea de soluții software de business. Înființată în 2012, htss și-a dezvoltat rapid portofoliul de clienți datorită preocupării pentru inovare, suport rapid și de calitate. Astăzi, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienți din 11 țări, printre cele mai căutate soluții proprii fiind Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor; telemedica – soluție de telemedicină; omnimedica – solutie software pentru clinici si spitale; shiftin – software de planificare automata a turelor de lucru sau mindclass – platformă de e-learning.