229 views 4 mins 0 comments

Andreea Constantin, CEO Clinica Zetta: Nu trebuie să alergi după succes, apare ca rezultat al activității tale

In #Pathfinders, #Talks
March 02, 2021

Să încerci, fără să te temi că vei greși. „Iar dacă greșești, să îți fie cea mai bună lecție!” Acesta este cel mai bun sfat pe care Andreea Constantin, CEO-ul Clinicii Zetta  – un business cu afaceri de peste două milioane de euro în 2020, l-a primit la începutul carierei sale.

Pentru ea, o carieră de succès se traduce prin a face ceea ce îți place cu adevărat. „Sau, și mai bine spus, ceea ce iubești”. Atunci când ți-ai găsit drumul, succesul vine de la sine, consideră Andreea Constantin. „Nimic nu este garantat și este nevoie de multă muncă, implicare, dedicare și profesionalism. În ceea ce privește succesul, nu trebuie să alergi după el, fiindcă apare ca un rezultat al activității tale”, explică ea.

Traseul său profesional? Ordonat și cu o dezvoltare naturală și previzibilă.

„Cred că absolut toate deciziile, mai mici sau mai mari au impactat puternic traseul meu profesional, până în ziua de astăzi. De aceea, trebuie să ne concentrăm mereu pe ceea ce ne dorim, să fim atenți permanent pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Visele chiar se împlinesc”, recunoaște Andreea Constantin.

În opinia sa, poate fi ușor mai dificil pentru o femeie, care este și mamă sau soție, să fie la capacitate maximă în orice poziție s-ar afla și în orice tip de activitate. „Dar nu este imposibil. Să îți iubești profesia și vei găsi resurse să faci orice”.

Timpul a învățat-o diferența între a coordona o echipă mică – de 10-15 persoane și o echipă de peste 25. Sau complexitatea unui business în domeniul medical. „Pe lângă faptul că nu este ca oricare alt business, din prisma faptului că noi tratăm pacienți – nu avem clienți, activitatea într-un spital este extrem de complexă și trebuie să știi tot și din toate”.

Andreea Constantin spune că o femeie de succes este puternică și încrezătoare în propriile forțe. „Mereu am privit cu admirație femeile care reușesc să le facă pe toate, deși foarte des mi-am pus întrebarea: oare cum reușesc?”

Se consideră o persoană foarte organizată, atât în plan personal cât și profesional, ceea ce, crede ea, o ajută să rezolve foarte multe lucruri pe parcursul unei zile. În opinia ei, totul ține de managementul timpului, de prioritizare și de flexibilitate. „Pentru a îmbina viața profesională cu cea personală trebuie să ai flexibilitate în programul de muncă și să folosești această flexibilitate în mod creativ”.

Cel mai mare risc pe care și l-a asumat vreodată? Să-și dedice aproape tot timpul carierei. „Este un risc pentru că există posibilitatea ca lucrurile să nu iasă așa cum ai visat, iar timpul nu mai poate fi recuperat”.

Întrebată dacă a întâmpinat vreodată probleme, pe parcursul carierei, pe motiv că este femeie, Andreea Constantin spune că nu le-a conștientizat prea mult sau nu le-a pus pe seama faptului că este femeie. „Am refuzat tot timpul să mă gândesc că anumite lucruri – bune sau rele – se întâmplă doar pentru că sunt femeie. Asta poate pentru că mereu am avut încredere în propriile forțe”, explică ea.

Este pasionată de tot ce înseamnă dermato-cosmetice și are propriul ritual de înfrumusețare, iar în weekenduri se răsfață în compania vreunei cărți bune.

/ Published posts: 55

Minez tehnologie pe LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale: mihai@leaderstalk.ro