94 views 5 mins 0 comments

BAT este recunoscut ca Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv

In #News
February 09, 2022

Compania BAT a fost recunoscută drept Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv de către Top Employer Institute.

Mai precis, BAT este una dintre cele unsprezece companii care au primit certificarea Global Top Employer în 2022, pe baza unei evaluări ample a practicilor angajatorilor în șase domenii de resurse umane și douăzeci de indicatori, între care strategia pentru dezvoltarea angajaților, mediul de lucru, achiziție de talente, învățare, bunăstare, diversitate și incluziune și multe altele.

În plus față de recunoașterea de Global Top Employer, BAT a fost nominalizat ca angajator de top în treizeci și trei de țări din Africa, regiunea Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu și America Latină. Statutul de angajator de top este o recunoaștere a angajamentului asumat de BAT pentru atragerea celor mai competenți profesioniști, pentru investiție continuă în dezvoltarea angajaților și pentru crearea unui mediu de lucru excelent.

Hae In Kim, Director pentru Talent, Cultură și Incluziune în cadrul BAT, a spus:

Certificarea de Global Top Employer pentru al cincilea an consecutiv este o recunoaștere a culturii incluzive dezvoltate de BAT, a implicării și a mediului de lucru inovator. Ne străduim permanent să menținem un mediu de lucru în care angajații se simt abilitați și sprijiniți și suntem încântați că acest efort este recunoscut.

Angajații noștri sunt cel mai important atu al nostru. Și niciodată acest lucru nu a fost mai relevant decât în acești ultimi doi ani, în care fiecare dintre membrii echipei noastre a demonstrat o capacitate remarcabilă de adaptare, implicare și flexibilitate, în ciuda dificultăților cauzate de contextul pandemic. Datorită lor, călătoria noastră de transformare se construiește pe o performanță puternică și susținută.

Colegii noștri au un rol de importanță crucială în îndeplinirea obiectivului companiei de a construi un viitor mai bun și suntem mândri să fim recunoscuți pentru angajamentul asumat de a ne consolida impactul pozitiv.”

BAT și-a asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun – A Better Tomorrow – și de reducere a impactului afacerii sale prin dezvoltarea unei noi categorii de produse plăcute și cu risc redus*. Susținerea unei culturi organizaționale în care angajații sunt încurajați să se dezvolte, să crească și să inoveze într-un mediu divers și incluziv a fost întotdeauna un obiectiv important pentru BAT și este un element central în accelerarea acestei transformări.

Încă din 2009, BAT este certificat ca angajator de top într-o serie de regiuni din întreaga lume, o recunoaștere a eforturilor susținute pentru încurajarea și dezvoltarea potențialului celor peste 52,000 de angajați ai companiei la nivel global.

La rândul său, David Plink, CEO al Top Employers Institute, a menționat următoarele:

În contextul unui an extrem de solicitant care, la fel ca și anul anterior, a avut un impact semnificativ asupra organizațiilor din întreaga lume, angajatorii noștri de top la nivel mondial au continuat să prioritizeze, adeseori prin măsuri excepționale, menținerea unor condiții de lucru extraordinare pentru angajați.

Ca angajator de top la nivel global, BAT a demonstrat angajamentul solid față de angajații săi asumat la nivel internațional și reflectat în numeroase piețe. BAT se alătură astfel unui număr restrâns de companii care au primit certificarea la nivel global prin intermediul programului Top Employer. Suntem foarte încântați și îi aplaudăm pentru acest merit și în 2022.”

Procesul de certificare Top Employer este derulat anual de către Top Employer Institute, o organizație independentă care studiază condițiile de lucru oferite angajaților de către marile companii din întreaga lume. Certificarea recunoaște angajatorii care oferă cele mai bune practici de angajare, permițând angajaților să se dezvolte personal și profesional, prin excelente rezultate profesionale.

Companiile participante sunt supuse unui proces de evaluare riguros, care include o revizuire amplă a practicilor angajatorilor. Au loc mai multe sesiuni de validare în care sunt furnizate dovezi ale acestor practici și, de asemenea, se efectuează un audit independent al constatărilor.