205 views 4 mins 0 comments

Căsnicie magistrală

In #Talks
March 26, 2021

În timp ce natura se adaptează, din mers, la noua normalitate, predată exclusiv online de un an încoace și învățată pe dinafară, de fiecare dintre noi, cu tot cu semnele sale de punctuație, și căsnicia fictivă ți se destramă într-o seară. Iar întâmplările din această dimineață stau dovadă.

Relația cu mijloacele de transport poate fi privită, de unii dintre noi, drept o căsnicie …poligamă sau măcar o prietenie cu beneficii. Iar acum, dragul meu metrou, ne-am certat pentru a nu știu câta oară. Și mi-am dat seama că tu nu te gândești la mine. Ne vedem zilnic pentru o bună bucată de timp, citim împreună din aceeași carte, avem contact fizic puternic la curbe, când mâinile mele îți ating barele reci cu teamă, ascultăm heavy metal în timp ce MC-ul vatman anunță bălmăjit itinerariul de astăzi.

Ți-au trebuit câțiva ani să mă cucerești și câteva decenii să-mi arăți și Drumul Taberei, doar că nu prea am treabă pe acolo, însă frumos din partea ta că te-ai gândit. Sincere aprecieri, uite, clujenii n-au grijile noastre.

Îți lipsesc? De când cu pandemia, într-adevăr, te-am neglijat. Ăsta este modul tău de a-mi face reproșuri?

Întotdeauna am căutat scuze celorlalți. Și i-am înțeles. Ba că te opreai între stații și oamenii în jurul meu deveneau anxioși și îmi transmiteau stările lor, ba că întârziai să apari. Dar uneori ne înțelegeam de minune.

Totuși, astăzi te-ai trezit cu fața la cearceaful cărei magistrale? Ba mai mult, te-ai gândit că e timpul să mai dau jos din kilograme și mi-ai luat și merdenele de la Victoriei. Măcar n-o să mai am foietaj pe haine.

Vezi tu, în dimineața asta m-ai dezamăgit iarăși. Pentru că atunci când știi că nu mai ajungi la întâlnire încerci să o reprogramezi. Îmi trimiți o înștiințare: băi, a intervenit ceva, mâine la ora cutare, nu mai pot ajunge în stație. Dar nu m-ai fi surprins, cu toate că mie nu-mi plac surprizele. Așa mă autosabotez eu. Tu te autosabotezi cu spontaneitatea asta care nu a făcut bine multor oameni astăzi, pentru că, în plin context pandemic, într-un oraș în care rata de infectare a atins cote îngrijorătoare, îngrămădești atâtea suflete în autobuze și tramvaie. Să nu mai vorbim de oamenii pe care i-ai expulzat în traficul și așa încărcat din oraș.

Ne reorientăm în fiecare zi, iar eu o să te înșel la „prima”. A intervenit altcineva.

….

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro