Written by 12:01 pm #BooksTalk, #Pathfinders Views: 0

Ce citește Andrei Perianu, co-fondator și COO Bankata.ro

Andrei Perianu este co-fondator și COO al Bankata.ro. Cu peste 10 ani în sistemul bancar, de-a lungul timpului el a activat în cadrul Citibank și Raiffeisen Private Banking, ca Wealth Manager.

Bankata.ro se adresează românilor care doresc o interacțiune digitală cu produsele financiare, prezentate într-un limbaj imparțial și simplu de înțeles, și celor aflați în căutarea unui card de credit, credit ipotecar sau de consum, clienți care vor să fie siguri că primesc cea mai bună ofertă pentru nevoile lor, indiferent că vorbim despre dobândă avantajoasă, comisioane mai mici sau rapiditatea cu care se aprobă creditul și primesc banii în cont. 

Bankata.ro a primit o finanțare de 180.000 euro pentru dezvoltarea și implementarea planului de afaceri. Investiția a fost coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu investitori privați (business angels).

Top 3 cărți de business pe care le recomandă Andrei Perianu:

Global Shift: Mapping the Changing Contours of the World Economy”, de Peter Dicken

Andrei Perianu: Este cea mai bună carte despre globalizare și economie internațională pe care am citit-o. Este, în același timp,  o carte utilizată ca suport de curs în zona academică, ceea ce o face celebră în companii globale mai ales în programe de tip MBA.

Relevanța cărții Global Shift este dată de felul cum explorează modelele economice ale țărilor, cum au găsit soluții de dezvoltare și cum au depășit problemele subdezvoltării economice și felul cum acestea s-au conectat la economia globală.

Este o carte foarte importantă pentru a înțelege contextul României acum care e mai conectată ca niciodată la economia globală și oportunitățile de creștere. Te poți inspira ușor din exemplele de succes ale unor țări din Asia de Sud, spre exemplu, și cum au folosit acestea oportunitățile globale în favoarea lor.

“Your first hundred million” de Dan Peña

Andrei Perianu: Autorul cărții “Your first hundred million” este Dan Peña, un om de afaceri american, antreprenor, mentor și business coach. El a creat și seminarul de 7 zile, numit Quantum Leap Advantage, ținut în castelul sau din Scoția. Stilul lui Dan Pena este unul extrem de direct, necenzurat, iar modul lui de comunicare se reflectă și în cartea “Your first hundred million”.

“Your first hundred million” este o carte despre cum să devii un om mai bogat, iar soluțiile sunt oferite direct de o persoană care „a fost acolo și a făcut asta”. Dan Pena este reprezentantul unei generații de antreprenori americani care a activat în industria de petrol și gaze în epoca ei de aur în SUA. De asemenea, este valoros ce transmite autorul: ABC-ul deciziilor și al aptitudinilor unui antreprenor, de altfel foarte relevant în contextul societății și instituțiilor americane, care în contextul globalizării pot fi valide și într-o țară ca România de astăzi. 

Sunt câteva principii foarte puternice pentru succesul în business de tip american care sunt destul de greu de înghițit de cultura europeană în general, și de cea românească, în particular. De exemplu, o idee simplă transmisă în carte foarte direct: trebuie să cheltuiești bani pentru a face bani. Acest principiu este extins în zona generării de echipe și este mai valid ca niciodată azi la nivel global în rândul companiilor mari. În România suntem încă la început în războiul pentru “talente”, dar ne conectăm foarte rapid la practicile internaționale. În același principiu pe care cartea îl subliniază, este tot în spiritul american să plătești pentru servicii profesionale de top de, cum ar fi cele juridice și de contabilitate. Aici Pena subliniază că nu poți să ai cel mai bun sfat să crești și să fi curajos dacă nu ești dispus să plătești pentru cele mai bune servicii de la avocați de top și servicii de advisory de la companii de tip Big 4.

The New Market Wizards: Conversations with America’s Top Traders de Jack D. Schwager

Andrei Perianu: Cartea “The New Market Wizards” cuprinde o serie de interviuri captivante cu nume puternice din domeniul piețelor financiare. Jack D. Schwager umanizează mecanica și psihologia din spatele tranzacțiilor cu instrumente financiare pentru persoane fizice, firmele de investiții și „mașini de bani” computerizate care tranzacționează în grup. Schwager susține în mod informal că un trader de succes are nevoie de multe dintre calitățile unui bun jucător de poker. Deși subiectul este ezoteric, există multe aici pentru a atrage cititorul general, iar Schwager pornește de la o serie de noțiuni și informații financiare de bază pe care le dezvoltă apoi prin studii de caz. 

Cartea prezintă mai multe stiluri de investitori, ceea ce o face accesibilă oricui vrea să învețe mai multe despre finanțe personale. 

Cartea abordează psihologia investițională într-un mod inteligent, cu multe exemple, iar oamenii intervievați sunt de calibru și repere pentru actualii și viitori investitori. Recomand această carte deoarece oferă sfaturi practice care vin direct de la cei mai buni traderi din lume. Întreaga carte se bazează pe experiențe reale. Fiecare trader și investitor intervievat are uan stil și o abordare unică a tranzacționării, așa că nu veți amenda „abordarea perfectă” din această carte, ci mai degrabă un set de principii pe care toți le împărtășesc și le explică parțial succesul.

Este foarte utilă această carte unui investitor român pentru că aceasta contribuie la cultura investițională românească, aflată acum într-o fază de formare, cu o generație nouă de investitori. Cheia succesului în administrarea portofoliului pe piața de capital este învățarea continuă pentru că nici un ciclu economic nu seamănă cu altul. Cartea te ajută să înțelegi principiul creșterii economice pe termen lung și cum să iei decizii atunci când contextul economic se schimbă. Experiența acestei cărți este importantă pentru că preiei know-how de calitate de la participanții direcți în cea mai mare și importantă piață de capital din lumea – cea din SUA.

AFLĂ CE CITEȘTE DOINA VÎLCEANU, CONTENTSPEED

AFLĂ CE CITEȘTE ALEXANDRU RADU, HEAD OF BUSINESS GROWTH AL ARGGO

AFLĂ CE CITEȘTE DIANA CIOBĂNETE, COFONDATOR COMMONS ACCEL

AFLĂ CE CITEȘTE CORINA DIACONU, MANAGING DIRECTOR ABC HUMAN CAPITAL

AFLĂ CE CITEȘTE CORNELIU BODEA, CEO ADREM

AFLĂ CE CITEȘTE RAUL ȚĂRNARU, FONDATOR NOVARION

AFLĂ CE CITEȘTE ALEXANDRU BOGDAN, CEO ROCA X

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTI MOVILĂ, EASTERN EUROPE GENERAL MANAGER & EMEA SVP LA VTEX

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN NICOARĂ, CEO BRIGHT SPACES

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI BLAJ, COFONDATOR ATTA SYSTEMS

AFLĂ CE CITEȘTE LUCA MATEESCU, GENERAL MANAGER LIME

AFLĂ CE CITEȘTE MIKE PARSONS, CEO QUALITANCE

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN ENACHE, CEO OMNIPERFORM

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN FLOREA, CEO CONNECTIONS

AFLĂ CE CITEȘTE GABRIEL PAVEL, DIRECTOR REGIONAL FUJITSU

AFLĂ CE CITEȘTE RALUCA JIANU, MANAGING PARTNER EPIC VISITS

AFLĂ CE CITEȘTE CARMEN DUMITRU, MANAGER GENERAL ACVATIC BEBE CLUB

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GURAN, CEO GURAN CONSULTING GLOBAL

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN DECA, COFONDATOR DECALEX

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN BODOMOIU, DIRECTOR GENERAL WIZROM SOFTWARE

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GHIȚĂ, COFONDATOR SYPHER

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close