350 views 5 mins 1 comments

Ce citește Bogdan Badea, CEO-ul eJobs

In #BooksTalk, #Pathfinders
November 10, 2021

LeadersTalk își începe seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă vom prezenta preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Bogdan Badea este CEO-ul uneia dintre principalele platforme de recrutare din România, eJobs, de aproape 4 ani. Anterior, el a ocupat poziția de Head of Sales în cadrul aceleiași companii vreme de un an, iar înainte de a se alătura platformei eJobs, a ocupat poziții de top în firme sonore pe piață, precum Smartree, Accace sau P&G.

Sub conducerea sa, eJobs a fost prima platformă de recrutare din România care a depășit cifra de afaceri de zece milioane de euro.

No Rules Rules, de Reed Hastings

Bogdan Badea: E o carte pe care o recomand business ownerilor, team leaderilor, antreprenorilor și oamenilor de HR deopotrivă și care mie, personal, mi-a schimbat optica asupra a ceea ce numim people management.

Deși la prima vedere abordarea Netflix e una mai controversată și greu aplicabilă într-o societate dependentă de reguli, cum e cea în care trăim, sunt câteva lucruri care se pot implementa cu succes în orice echipă, cu atât mai mult într-o perioadă ca cea pe care o traversăm, în care cred că am înțeles cu toții avantajele flexibilității în gândire și atitudini.

Pandemia ne-a ajutat să înțelegem mai bine că libertatea generează responsabilitate și invers. Un alt aspect asupra căruia aș recomanda ca managerii să se oprească mai cu atenție e politica de salarizare Netflix: în multe cazuri poți securiza cu succes talente dintr-o companie prin oferirea de salarii peste media pieței.

Arta negocierii în afaceri, de Alexander Hiam & Roy Lewicki

Bogdan Badea: Deși e o carte mai veche, în continuare mi se pare una dintre cele mai importante pe care le-am citit până acum și în continuare mă regăsesc întorcându-mă la multe aspecte de acolo atât în mediul profesional, cât și în cel personal.

Mai mult decât atât, deși titlul vizează zona afacerilor, eu aș recomanda-o oricui în primul rând celor care își doresc să-și pună în ordine relațiile din planul personal. E, din punctul meu de vedere, cea mai bună carte dacă vrei să ai o viață liniștită acasă. Aș numi-o chiar biblia celor care vor să aibă relații personale sănătoase.

Principii, de Ray Dalio

Bogdan Badea: Mi-a plăcut foarte mult pentru că vorbește atât despre principii de viață, cât și despre principii de business. Eu însumi sunt adeptul unei culturi bazate pe transparență, mi se pare foarte sănătoasă, atât la nivel organizațional, pentru sănătatea echipelor, cât și în comunicarea cu publicul extern al unei companii, fie că vorbim de unul B2B sau B2C. Cred că transparența te poate ajuta să fidelizezi oamenii cheie pe care ți-i dorești alături, și la job, și „acasă”.

De asemenea, cred că o transparență radicală, cum propovăduiește și Dalio, te poate ajuta să elimini „oile negre” din mediul profesional sau personal – în timp, cei care nu pot face față unei transparențe excesive se vor autoelimina. Sunt multe alte principii acolo, pe care, dacă mi le-aș fi însușit puțin mai devreme, poate mi-ar fi fost chiar mai bine acum.

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro