175 views 6 mins 0 comments

Ce citește Bogdan Florea, CEO Connections

In #BooksTalk, #Pathfinders
December 06, 2021

LeadersTalk își continuă seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă prezentăm preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Astăzi, Bogdan Florea, fondator și acționar majoritar al Connections Consult S.A, un business cu 300 de angajați, birouri în Bulgaria și Serbia și reprezentanți de vânzări în țări precum Germania sau Arabia Saudită.

Pasionat de arhitecturi software inovative, managementul proceselor organizaționale, inteligență artificială și blockchain, antreprenorul deține certificare PMP și, de-a lungul timpului, el a urmat cursuri în Design Thinking.

După ce a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații în limba engleză din cadrul Universității Politehnica din București, iar în 2002 a obținut diploma de inginer, Bogdan Florea a optat pentru un EMBA la Univeristatea din Viena și a urmat studii internaționale tehnice la Technische Universiteit Eindhoven și Vrije Universiteit Brussels.

Pe urmă, a lucrat ca inginer software în industria semiconductorilor la Motorola/Freescale Semiconductor Romania pentru ca, începând din 2005, să coordoneze activitatea companiei Connections, fiind implicat în dezvoltarea strategică și expansiunea sa la nivel internațional.

Why Nations Fail – Daron Acemoglu și James Robinson


Bogdan Florea: Este o carte care mi-a deschis orizonturi fascinante despre mărirea și decăderea unor civilizații din perspectiva relației lor cu istoria și cu societatea.

Am învățat despre instituții extractive și incluzive, despre traiectorii contingente ale istoriei, despre rolul pluralismului în societate și despre cauzele reale ale extincției sau căderii în irelevanță a unor state, altădată puternice.

O sumedenie de concluzii, multe aplicabile și în business, despre cum să organizezi un colectiv (= societate), despre cum să te raportezi la o piață, despre ce înseamnă monopolurile și despre rolul “contingenței” în evoluția ulterioară a unui business, a unei tehnologii sau a unui concept.

Orele astrale ale omenirii – Stefan Zweig

Bogdan Florea: O suită de miniaturi istorice, captivante și definitorii pentru înțelegerea relației între decizie și istorie.

Zwieg povestește într-o versiune ușor romanțată, dar fidelă adevărurilor istorice, clipe din istoria umanității în care decizii sau circumstanțe banale au scris evoluția următoarelor secole la nivel planetar. Un fel de “butterfly effect” în sens temporal.

Ce învățăm în business de aici? Că stă în puterea noastră sa influențăm lumea prin decizii, că banalul joacă rolul de catalizator al excepționalului, și că antreprenoriatul înseamnă capacitatea omului normal de a se transpune singur în situații ieșite din comun folosind conjuncturi simple.

Antifragil, Ce avem de câștigat de pe urma dezordinii – Nassim Nicholas Taleb

Bogdan Florea: O carte cunoscută multora, o adaug aici pentru că este, după mine, expresia unui ingredient esențial lumii în care trăim, cu precădere celei în care am intrat în ultimii doi ani.

Antifragil este un curs de reziliență pentru business owneri. Este, poate, cel mai bun material de training pentru cum să gândesti ca antreprenor într-un context nesigur, incert și cum să îți ranforsezi atât personalitatea cât și afacerea pentru a trece cu bine prin furtuni.

Taleb ne explică de ce stresul și volatilitatea pot fi benefice pentru entități – organisme, state, afaceri – și de ce nesiguranța ar trebui să ne hrănească, nu să ne sperie.

Susține proiectele LeadersTalk.ro

Susține și tu dezvoltarea și continuitatea proiectelor LeadersTalk.ro. 

LeadersTalk este o publicație reprezentativă pentru mediul de business. 

Aici, sunt prezentate poveștile unor antreprenori locali și internaționali, cu afaceri aflate în diferite faze de dezvoltare, atât startupuri cât și companii mature, bine ancorate în realitate. 

Interviurile realizate pornesc de la o nevoie acută de informație care se manifestă în mediul de afaceri autohton.

Pentru sponsorizarea rubricilor și parteneriate, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: marketing@leaderstalk.ro


Vă susțin cu
Vă susțin cu
Vă susțin cu
Thank you very much !

CE CITEȘTE GABRIEL PAVEL, DIRECTOR REGIONAL FUJITSU

AFLĂ CE CITEȘTE RALUCA JIANU, MANAGING PARTNER EPIC VISITS

AFLĂ CE CITEȘTE CARMEN DUMITRU, MANAGER GENERAL ACVATIC BEBE CLUB

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GURAN, CEO GURAN CONSULTING GLOBAL

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN DECA, COFONDATOR DECALEX

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN BODOMOIU, DIRECTOR GENERAL WIZROM SOFTWARE

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GHIȚĂ, COFONDATOR SYPHER

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro