455 views 5 mins 0 comments

Ce citește Bogdan Nicoară, CEO Bright Spaces

In #BooksTalk, #Pathfinders
December 17, 2021

LeadersTalk își continuă seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă prezentăm preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Astăzi, Bogdan Nicoară, CEO & cofondator Bright Spaces, platforma end-to-end de leasing digital pentru spații comerciale. Bright Spaces a fost unul din cele 5 startup-uri care au participat la acceleratorul PiLabs din 2020 și are deja clienți importanți din România și UK.

Bogdan este pasionat de concepte precum: Economia Circulară, Gamification, Descentralizare, Universal Basic Income, Sustenabilitate, Wellbeing – pe care le integrează în activitățile și procesele sale.

Reinventing Organisations de Frederich Laloux 

Bogdan Nicoară: Reinventing Organisations de Frederich Laloux este o carte după care ne ghidăm și pe care fiecare membru al echipei noastre a primit-o. Este o carte care mi-a schimbat perspectiva în ceea ce privește modul de organizare a companiilor și procesele de decizie. Rezonez foarte mult cu ideea de self management, de descentralizare și de responsabilitate, iar această carte este o resursă foarte bună care ne arată cum vor evolua organizațiile în viitor. Este important să ne uităm la trecut, să învățăm din strategiile aplicate în diferite tipuri de organizații și să ne educăm, să abordăm căi noi prin care controlul este împărțit în companie, echipele sunt autogestionate și putem deveni flat în ceea ce privește ierarhiile.

Exponential Organisations de Salim Ismail 

Bogdan Nicoară: Aceasta este încă o carte după care ne ghidăm și care ne ajută să înțelegem ce trebuie să facem ca să avem un impact global rapid, înt-un mod eficient. Modul extrem de organizat, logic și chiar dezirabil pe care Ismail îl propune te face să te proiectezi într-o astfel de organizație care deja a avut succes. Acest lucru contribuie la capacitatea noastră de a ne imagina și a visa cât mai departe. Ca și în Reinventing Organisations, și această carte este plină de studii de caz și exemple care îți arată partea practică și te ajută să faci pași clari în direcția potrivită.

Foundation de Isaac Asimov 

Bogdan Nicoară: SF-ul și explorarea viitorului sunt plăceri personale. Deseori mă gândesc cum vor arăta lucrurile peste 10, 100, 1000 de ani și ce ar trebui să se întâmple ca să ajungem acolo. Colecția de cărți a lui Asimov este cea mai apropiată colecție de idei din care, dacă eliminăm partea distopică, apocaliptică putem învăța foarte multe despre cum putem progresa ca umanitate, atât din punct de vedere științific, cât și la nivelul conștiinței.

Susține proiectele LeadersTalk.ro

Susține și tu dezvoltarea și continuitatea proiectelor LeadersTalk.ro. 

LeadersTalk este o publicație reprezentativă pentru mediul de business. 

Aici, sunt prezentate poveștile unor antreprenori locali și internaționali, cu afaceri aflate în diferite faze de dezvoltare, atât startupuri cât și companii mature, bine ancorate în realitate. 

Interviurile realizate pornesc de la o nevoie acută de informație care se manifestă în mediul de afaceri autohton.

Pentru sponsorizarea rubricilor și parteneriate, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: marketing@leaderstalk.ro


Vă susțin cu
Vă susțin cu
Vă susțin cu
Thank you very much !

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI BLAJ, COFONDATOR ATTA SYSTEMS

AFLĂ CE CITEȘTE LUCA MATEESCU, GENERAL MANAGER LIME

AFLĂ CE CITEȘTE MIKE PARSONS, CEO QUALITANCE

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN ENACHE, CEO OMNIPERFORM

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN FLOREA, CEO CONNECTIONS

AFLĂ CE CITEȘTE GABRIEL PAVEL, DIRECTOR REGIONAL FUJITSU

AFLĂ CE CITEȘTE RALUCA JIANU, MANAGING PARTNER EPIC VISITS

AFLĂ CE CITEȘTE CARMEN DUMITRU, MANAGER GENERAL ACVATIC BEBE CLUB

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GURAN, CEO GURAN CONSULTING GLOBAL

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN DECA, COFONDATOR DECALEX

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN BODOMOIU, DIRECTOR GENERAL WIZROM SOFTWARE

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GHIȚĂ, COFONDATOR SYPHER

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro