319 views 5 mins 0 comments

Ce citește Cristian Deca, cofondator Decalex

In #BooksTalk, #Pathfinders, #People
November 25, 2021

LeadersTalk își continuă seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă prezentăm preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Astăzi, Cristian Deca, cofondatorul Decalex.

Are un master în Dreptul Uniunii Europene și unul în Dreptul Afacerilor. Totodată, Cristian Deca este și absolventul unui program unic la nivel național: Cursul de Securitate și Planificare Strategică finalizat la Universitatea Națională de Apărare.

Cu un background de legal în spate, el a tatonat antreprenoriatul la scurt timp după ce a ieșit de pe băncile facultății. „Nu știam încotro să mă îndrept, nu aveam pe nimeni care să mă ghideze, însă un lucru îl știam sigur: voiam să fac afaceri”. Și, s-a dovedit destul de încăpățânat să nu renunțe la visul său.

Cristian Deca este cofondatorul Decalex, prima companie românească de consultanță în GDPR (protecția datelor) și board member și investitor în alte câteva afaceri din telemedicină și e-learning.

Spune că citește cărți bazate pe psihologie, filosofie și metafizică. „Însă tot ce citesc ajunge într-un fel sau altul să aibă aplicabilitate în business. Poate și datorită faptului că afacerile se fac între oameni și nu între companii”.

„Citește, aplică, pe urmă cântărește și adaptează ceea ce afli la afacerile tale și în modul tău de a fi. Pentru că din cărți nu iei ceea ce ai nevoie ci ceea ce ești deschis și pregătit să vezi!”

De la idee la bani de Napoleon Hil

Cristian Deca: Este vorba despre o carte care m-a ajutat să îmi construiesc un plan personal cu scopul și obiectivele de atunci, creionând primul meu plan etapizat pas cu pas, deprindere cu care am rămas și astăzi. Totodată, mi-a deschis apetitul pentru a mă dezvolta și m-a determinat să citesc mai mult.

De aici, am învățat cum să mă raportez la bani și am conștientizat câteva dintre temerile și limitările pe care le aveam la acea vreme – ce am făcut să le depășesc este o poveste care include alte lecturi, încercări eșuate și zeci de ore de coaching.

Începe cu de ce de Simon Sinek

Cristian Deca: Aceasta este o carte pe care am primit-o cadou de la unul dintre mentorii mei. Ceea ce i-a dat o încărcătură mai puternică pentru mine.

Începe cu De Ce este cartea care te poate ajuta să creezi o punte sigură între tine și clienții tăi sau oamenii cu care colaborezi. Aceștia se vor identifica mai clar cu tine, cu compania ta și/sau produsul tău. De ce – este o întrebare la care fiecare antreprenor aflat la început de drum sau nu, ar trebui să aibă un răspuns.

Personal, „cercul de aur” al lui Sinek mi-a dat o altă perspectivă a tot ceea ce căutam la o carte nouă”.

Succesul în viață de Brian Tracy

Cristian Deca: Succesul în viață de Brian Tracy m-a învățat mai multe lucruri despre mine și viață cu aplicabilitate în afaceri decât m-a învățat orice altă care.

Totodată, această lectură m-a ajutat să-mi îmbunătățesc performanțele personale și să-mi prioritizez lucrurile cu adevărat importante atât pe plan personal cât și profesional.

Cartea împărtășește o filosofie de viață care oferă toate elementele necesare pentru a atinge succesul și realizarea personală indiferent ce înseamnă asta pentru fiecare om în parte.

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN BODOMOIU, DIRECTOR GENERAL WIZROM SOFTWARE

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GHIȚĂ, COFONDATOR SYPHER

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro