314 views 8 mins 0 comments

Ce citește Elena Pap, Director Regional Up Grup (România, Moldova, Bulgaria, Grecia, Serbia)

In #BooksTalk
March 01, 2022

Cu abilități excelente de leadership, Elena Pap are o experiență de lungă durată în managementul echipelor de mari dimensiuni și în orientarea lor către rezultate. 

Elena Pap este Director Regional Up Grup (România, Moldova, Bulgaria, Grecia, Serbia), fiind responsabilă de strategia de dezvoltare și de consolidare a poziției companiei pe piața locală și internațională. Încrederea, perseverența, viziunea pe termen lung, inovația și spiritul antreprenorial sunt valorile pe care se fundamentează cariera Elenei Pap și care i-au marcat parcursul profesional cu rezultate deosebite.

Built to Last: Successful Habits of Visionary Companies – de Jim Collins, Jerry I. Porras

Elena Pap: Este una dintre cele bune cărți de management, dar și dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind tradusă în 25 de limbi. A fost bestseller în America de Nord, Japonia, America de Sud, dar și în țări europene. Timp de 6 ani, a fost pe lista cărților bestseller publicată de Business Week, iar Fortune, Wall Street Journal, Harvard Business Review și Fast Company au prezentat această lucrare ca fiind una dintre cele mai influente pe zona de business. Această carte de business excepțională se concentrează pe însemnătatea construirii unei companii inovatoare.

Am ales această carte deoarece informațiile pe care le conține au aplicabilitate imediată în business și prezintă modalitatea prin care companii de top au reușit să se diferențieze față de alte companii din aceeași industrie. Companiile inovatoare sunt întotdeauna create de lideri talentați. 

Lean In: Women, Work, and the Will to Lead, de Sheryl Sandberg

Elena Pap: Această carte este un bestseller internațional, scrisă de Sheryl Sandberg, director executiv la Facebook, cu o experiență de câteva decenii în poziții de conducere. Sheryl este o femeie de succes care a știut să mențină echilibrul între carieră și viață personală.

Mi-a plăcut această carte deoarece ne învață cum să identificăm un mentor și cum putem deveni un lider. Cartea prezintă subiecte sensibile, precum maniera în care ar trebui tratate femeile în companii sau cum să fii pregătit să înfrunți orice obstacol în viața profesională și personală.

Sheryl Sandberg oferă sfaturi practice privind tehnicile de negociere, mentorat sau construirea unei cariere. Un alt punct forte pe care l-am apreciat este faptul că această carte este un manifest inspirațional, un apel la acțiune, care dă putere femeilor din întreaga lume să își atingă potențialul maxim în tot ceea ce întreprind. 

Excelența în afaceri, de Jim Collins

Elena Pap: Cartea prezintă companii care au fost bune și apoi au devenit excelente pentru o perioadă îndelungată. Jim Collins a studiat peste 1400 de companii timp de 40 de ani, iar, din această analiză, au rezultat 11 companii prezentate ca fiind excelente. Ideea centrală a acestei cărți este aceea de disciplină în afaceri – pentru a evolua de la o companie bună la o companie excelență este nevoie de disciplină: oameni, gândire și acțiuni realizate în cel mai discipinat mod cu putință.

Companiile pot trece de la bine la excelent atunci când au liderul și echipa potrivite, când înțeleg foarte bine realitatea în care își desfășoară activitatea și creează o cultură organizațională în care oamenii potriviți se află la locul potrivit. Autorul subliniază importanța analizei situației companiei, definirea corectă a strategiei pentru evoluția sa. 

De asemenea, excelența în afaceri depinde și de capacitatea liderului de a-și menține echipa, păstrând și motivând oamenii potriviți. Ideile prezentate în carte sunt foarte bine abordate și volumul merită toată atenția. Jim Collins dezvăluie elementele cheie ale construirii unei afaceri de succes, fiind unul dintre cei mai citiți autori de literatură economică din lume. 

CE CITEȘTE ANDREI PERIANU, CO-FONDATOR ȘI COO BANKATA.RO

AFLĂ CE CITEȘTE DOINA VÎLCEANU, CONTENTSPEED

AFLĂ CE CITEȘTE ALEXANDRU RADU, HEAD OF BUSINESS GROWTH AL ARGGO

AFLĂ CE CITEȘTE DIANA CIOBĂNETE, COFONDATOR COMMONS ACCEL

AFLĂ CE CITEȘTE CORINA DIACONU, MANAGING DIRECTOR ABC HUMAN CAPITAL

AFLĂ CE CITEȘTE CORNELIU BODEA, CEO ADREM

AFLĂ CE CITEȘTE RAUL ȚĂRNARU, FONDATOR NOVARION

AFLĂ CE CITEȘTE ALEXANDRU BOGDAN, CEO ROCA X

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTI MOVILĂ, EASTERN EUROPE GENERAL MANAGER & EMEA SVP LA VTEX

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN NICOARĂ, CEO BRIGHT SPACES

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI BLAJ, COFONDATOR ATTA SYSTEMS

AFLĂ CE CITEȘTE LUCA MATEESCU, GENERAL MANAGER LIME

AFLĂ CE CITEȘTE MIKE PARSONS, CEO QUALITANCE

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN ENACHE, CEO OMNIPERFORM

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN FLOREA, CEO CONNECTIONS

AFLĂ CE CITEȘTE GABRIEL PAVEL, DIRECTOR REGIONAL FUJITSU

AFLĂ CE CITEȘTE RALUCA JIANU, MANAGING PARTNER EPIC VISITS

AFLĂ CE CITEȘTE CARMEN DUMITRU, MANAGER GENERAL ACVATIC BEBE CLUB

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GURAN, CEO GURAN CONSULTING GLOBAL

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN DECA, COFONDATOR DECALEX

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN BODOMOIU, DIRECTOR GENERAL WIZROM SOFTWARE

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GHIȚĂ, COFONDATOR SYPHER

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro