Written by 7:52 am #BooksTalk, #Pathfinders Views: 0

Ce citește Mihai Ghiță, cofondator Sypher

LeadersTalk își continuă seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă prezentăm preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Astăzi, Mihai Ghiță, cofondatorul startup-ului local Sypher, care a dezvoltat asistentul virtual GDPR – o platformă software menită să ajute companiile în procesul de conformitate GDPR

Mihai Ghiță are o experiență de 8 ani în domeniul brokerajului în asigurări și mai bine de 12 ani în dezvoltarea de software.

„Majoritatea startup-urilor pleacă la drum cu o echipă mică și fonduri foarte limitate. Dacă nu ai o strategie de diferențiere și priorități bine stabilite, riști să rămâi în pană de timp și de bani înainte de a ajunge să afli dacă ideea ta este viabilă sau nu (fie în sensul demonstrării tracțiunii și găsirii de finanțare, fie în sensul autosusținerii din venituri)”, explică el.

„De aceea, am ales câteva cărți care cred că te pot ajuta să îți alegi o strategie de diferențiere și să o pui în practică.”

The Mind of the Strategist – Kenichi Ohmae

Mihai Ghiță: Cartea lui Kenichi Ohmae te conduce pas cu pas prin procesul de analiză și stabilire a strategiei de business, astfel încât să poți decide care dintre cele 4 modele clasice de strategie se potrivește cel mai bine contextului în care operezi. 

Nu lăsa data primei publicări (1982) să te descurajeze; dacă nu cauți formule, ci principii, aceasta este o carte la fel de actuală și azi.

Predatory Thinking – Dave Trott

Mihai Ghiță: Indiferent de domeniul în care activezi, diferențierea față de competitie este un factor cheie în succesul startup-ului tau. 

Predatory Thinking este o carte atipică, cu exemple și povești care te vor inspira și încuraja nu doar să gândești „în afara cutiei” ci și să o schimbi sau să redefinești cu totul ideea de cutie. 

Do Something Different – Jurgen Wolff

Mihai Ghiță: O altă abordare a ideii de diferențiere, mai pragmatică și organizată, de această dată în activitatea de marketing a firmei.

Cartea vine cu studii de caz care includ problema, strategia folosită, rezultatul obținut, lecțiile învățate plus sugestii și întrebări de aprofundare a subiectului.

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

(Visited 1 times, 1 visits today)
Close