415 views 7 mins 0 comments

Ce citește Mike Parsons, CEO Qualitance

In #BooksTalk, #Pathfinders
December 10, 2021

LeadersTalk își continuă seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă prezentăm preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Astăzi, Mike Parsons, CEO QUALITANCE, companie internațională de tehnologie fondată în România, cu o echipă de peste 200 de angajați în birourile din București, San Francisco și Sydney.  

Mike are o experiență valoroasă în tehnologie, design thinking, inovație, marketing, advertising și consumer engagement, transpusă într-o activitate excepțională de peste 20 de ani, desfășurată pe 3 continente.

Anterior QUALITANCE, Mike a derulat în Silicon Valley proiecte de inovație importante pentru companii mari precum General Electric, Wells Fargo și Nike. Având un profil plurivalent, Mike a excelat inclusiv în advertising, conducând McCann în San Francisco, respectiv Tribal DDB în Amsterdam și Londra, și câștigând numeroase premii de calibru, precum DA&D Pencils, Cannes Lions, Effie, TED pentru proiecte digitale create pentru Xbox, Halo, HP, Philips Consumer Electronics, VW, Hasbro și KLM.

În prezent, Mike adresează subiecte de interes, precum leadership-ul, în podcastul său Moonshots.

Mărturisește că cititul este o componentă esențială în dezvoltarea sa profesională. Preferă să citească pe Kindle, pentru a-și sublinia cele mai interesante informații și a se întoarce la aceste referințe pe viitor. „Întotdeauna sumarizez ideile centrale”.

„În aceeași idee de evoluție personală, vă recomand să accesați bottom-up.io, platforma de e-learning a QUALITANCE, BottomUp Skills, pe care am deschis-o pro bono pentru comunitatea de business la începutul pandemiei. Cursurile disponibile în platformă se adresează publicului interesat de inovație și dezvoltare de produs, oferind o perspectivă pragmatică și numeroase instrumente de lucru, iar accesul la conținut este gratuit, printr-un proces simplu de înscriere”, ne îndeamnă Mike Parsons. 

Iată 3 dintre cărțile sale preferate despre leadership:

Good To Great by Jim Collins

Mike Parsons: Dacă aveți ambiția de a construi un business extraordinar, atunci această carte este pentru voi. Collins evidențiază valorile care ajută companiile să atingă excelența. Cartea este perfectă pentru liderii pregătiți să muncească enorm pentru a-și duce echipele la un nivel superior. 

Mesajul este simplu – un business poate fi bun sau poate fi excelent. Jim Collins identifică granițele dintre mediocritate și excelență, disecând factorii care pot contribui la aceasta din urmă. În urma unui studiu derulat timp de cinci ani pe un număr total de peste o mie de companii, numai zece au intrat în categoria great businesses, ceea ce arată cât de dificil este să atingi măreția și, totuși, că nu e imposibil.

“Greatness is not a function of circumstance. Greatness, it turns out, is largely a matter of conscious choice and discipline.” 

Jim Collins

Leaders Eat Last by Simon Sinek

Mike Parsons: Consider această carte inspirațională și provocatoare. “Liderii mănâncă ultimii” ne reamintește cât de important este să prioritizăm nevoile celorlalți și să creăm o conexiune profundă cu echipa. Simon Sinek ne provoacă să înțelegem că leadership-ul nu există și nu se poate manifesta în afara interacțiunii sociale; el “vorbește” numai despre oameni, despre perspectiva, nevoile și sentimentele lor. Liderul lui Sinek este cel din urmă, care acționează ca un părinte ce își scoate la plimbare copiii, lăsându-i să acționeze, să se joace, să experimenteze, să își asume riscuri, dar creându-le, în același timp, și un spațiu de siguranță. 

“Leaders are the ones who are willing to give up something of their own for us. Their time, their energy, their money, maybe even the food off their plate. When it matters, leaders choose to eat last.”

Simon Sinek

Dare to Lead by Brene Brown

Mike Parsons: “Îndrăznește să conduci” îi ajută pe lideri să se confrunte cu subiecte mai complexe, precum curajul, empatia, vulnerabilitatea, iar Brene Brown militează pentru ideea de adaptare a comportamentelor liderilor existenți pentru ca lumea în care trăim să devină mai bună. Această carte este perfectă pentru toți cei care au competențe puternice și își doresc să își construiască un comportament de lider, pentru cei care își îmbrățișează vulnerabilitățile și înțeleg că pentru a îndrăzni să conduci, trebuie să îți redescoperi însușiri unice, profund umane, să descoperi potențialul din oameni și ideile noi.

“Daring leaders who live into their values are never silent about hard things.”

Brene Brown

Susține proiectele LeadersTalk.ro

Susține și tu dezvoltarea și continuitatea proiectelor LeadersTalk.ro. 

LeadersTalk este o publicație reprezentativă pentru mediul de business. 

Aici, sunt prezentate poveștile unor antreprenori locali și internaționali, cu afaceri aflate în diferite faze de dezvoltare, atât startupuri cât și companii mature, bine ancorate în realitate. 

Interviurile realizate pornesc de la o nevoie acută de informație care se manifestă în mediul de afaceri autohton.

Pentru sponsorizarea rubricilor și parteneriate, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: marketing@leaderstalk.ro


Vă susțin cu
Vă susțin cu
Vă susțin cu
Thank you very much !

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN ENACHE, CEO OMNIPERFORM

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN FLOREA, CEO CONNECTIONS

CE CITEȘTE GABRIEL PAVEL, DIRECTOR REGIONAL FUJITSU

AFLĂ CE CITEȘTE RALUCA JIANU, MANAGING PARTNER EPIC VISITS

AFLĂ CE CITEȘTE CARMEN DUMITRU, MANAGER GENERAL ACVATIC BEBE CLUB

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GURAN, CEO GURAN CONSULTING GLOBAL

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN DECA, COFONDATOR DECALEX

AFLĂ CE CITEȘTE ADRIAN BODOMOIU, DIRECTOR GENERAL WIZROM SOFTWARE

AFLĂ CE CITEȘTE MIHAI GHIȚĂ, COFONDATOR SYPHER

AFLĂ CE CITEȘTE NICOLETA SCARLAT, EISBERG ROMANIA

AFLĂ CE CITEȘTE ANDREI URSACHI, COFONDATOR STAILER

AFLĂ CE CITEȘTE SORIN NICOLAU, CEO-UL CLINICILE OANA NICOLAU

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro