486 views 3 mins 0 comments

Ce citește Sorin Nicolau, CEO-ul Clinicilor Oana Nicolau

In #BooksTalk, #Pathfinders
November 19, 2021

LeadersTalk își continuă seria de articole #BooksTalk, rubrică în cadrul căreia vă prezentăm preferințele în materie de cărți de business ale unor oameni cheie din peisajul de afaceri autohton și internațional.

Astăzi, Sorin Nicolau, cofondator și CEO al Rețelei de Clinici Oana Nicolau.

Sorin Nicolau a intrat în afaceri în 2001, în businessul familiei, Restaurantul Jariștea, ca administrator și asociat. În paralel, pentru că și-a propus să dezvolte afaceri pe cont propriu a tatonat piața cu proiecte în domenii variate: alimentație publică (Gurmand Express), locații food mobile (Bistro Jariștea – un concept de restaurant cu bucătărie românească urbană) și în IT (a avut proiectul The Bill – o aplicație mobilă de plată a facturilor). În 2008, alături de soția sa, Sorin a pus temeliile Clinicii Oana Nicolau, care a devenit, între timp, unul dintre principalii jucători pe piața de mental health din țară. La ora actuală, Clinica Oana Nicolau numără peste 70 de psihoterapeuți.

People powered de Jono Bacon

Sorin Nicolau: Este o carte minunată care te ajută să înțelegi de ce dezvoltarea unei comunități în jurul propriei tale afaceri poate fi un avantaj cu adevărat competitiv. Chiar dacă ești la început de drum cu un start-up sau ai deja o companie așezată, People Powered îți poate oferi un model real de creștere prin formarea unui spațiu de lucru colaborativ, prietenos, deschis. 

Musai list de Octavian Pantiș

Sorin Nicolau: Aceasta este o carte pe care o recomand din suflet, în special pentru că ne provoacă să ne răspundem la acele întrebări mari pe care ori ne este teamă să ni le punem sau evităm să o facem.

De ce fac ceea ce fac? Cât valorează timpul meu? Ce pasiuni am? Și tot așa. Musai list este o carte pentru orice si oricând

Măsoară ce conteaza de John Doerr

Sorin Nicolau: Este genul de carte care îți oferă un mecanism limpede prin care vei reuși să spui NU. Cred cu tărie că avem mare nevoie de astfel de îndrumări.

Ca antreprenor, să refuzi este unul dintre cele mai dificile aspecte. Vrem sa ne implicăm în tot felul de proiecte, să nu ratăm nicio oportunitate, să nu stăm pe loc. Acest volum te va ajuta să reușești măcar să înțelegi că „a spune Nu” este bine. De multe ori, crucial.

AFLĂ CE CITEȘTE IONUȚ PĂTRĂHĂU, COFONDATOR SEEDBLINK

AFLĂ CE CITEȘTE BOGDAN BADEA, CEO-UL EJOBS

AFLĂ CE CITEȘTE CRISTIAN NICOLA, CEO-UL INVESTPOINT

AFLĂ CE CITEȘTE FLORIN GHEORGHE, CEO-UL THETA FURNITURE & MORE

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro