76 views 5 mins 0 comments

Cine este Frank Loeffler, noul director general al Roche România

In #MedTalks, #News, #People
February 06, 2023

Frank Loeffler a fost numit în poziţia de Director General al Roche România, începând cu 1 februarie 2023, urmându-i Claudiei Fleischer, care a condus activitatea de farmaceutice a afiliatului local al grupului Roche în ultimii doi ani. Claudia Fleischer a fost numită Director General al Roche Diagnostics Germania.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Frank Loeffler și-a început cariera în 2001 în cadrul departamentului comercial al Roche Germania. Începând cu 2011, a deţinut mai multe poziţii de conducere, cu responsabilităţi în activităţile de audit şi conformitate pentru afiliatele Roche din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Din noiembrie 2018, Frank a fost numit în poziţia de Director General al Roche East Africa, responsabil pentru activităţile grupului Roche în 10 ţări din regiune. Frank deţine o diplomă de licență în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Cooperativă de Stat Baden-Württemberg, din Loerrach, Germania.

„Sunt cu adevărat onorat de oportunitatea de a conduce Roche România și de a-mi oferi contribuția la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor din România şi a sectorului medical. Doresc să-i mulţumesc Claudiei Fleischer pentru eforturile sale de facilitare a accesului la inovaţia medicală şi pasiunea pentru promovarea şi implementarea medicinei personalizate în România. În continuare, una dintre priorităţile mele va fi colaborarea pentru identificarea unor soluții inovatoare care să asigure un acces cât mai larg al pacienților la soluțiile noastre medicale, iar Planul Național de Cancer recent adoptat este un exemplu puternic de parteneriat pentru binele pacienților. În același timp, sunt încântat că vom lansa în România noi terapii în arii terapeutice cu nevoi medicale semnificative precum hematologie, neurologie, oftalmologie și boli rare.”, a declarat Frank Loeffler, Director General Roche România.

În noul său rol, Frank va continua să se concentreze pe misiunea Roche de a oferi mai multe beneficii pacienților și sectorului medical din România, mai rapid și cu costuri scăzute pentru societate. De asemenea, Frank va încuraja și facilita crearea de parteneriate cu un grup larg de părți interesate din industria farmaceutică, sectorul medical public și privat precum și autoritățile din domeniul medical pentru facilizarea accesului rapid al pacienților la cele mai noi inovații medicale.

Fondată în 1897 în Basel, Elveţia, drept una dintre primele companii producătoare de medicamente originale la scară industrială, Roche este acum cea mai mare companie de biotehnologie din lume şi lider mondial în diagnosticul in vitro. Compania urmăreşte excelenţa în ştiinţă pentru a descoperi şi dezvolta medicamente şi teste de diagnostic cu scopul de a îmbunătăţi şi salva vieţile oamenilor de pe tot globul. Suntem unul dintre pionierii medicinei personalizate şi ne dorim să continuăm să transformăm felul în care se administrează îngrijirile în sănătate, pentru un impact cât mai mare. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia.  Prezent pe piața românească încă din perioada interbelica, Roche își redeschide reprezentanța locală în anul 1992, urmînd ca în anul 2005, grupul Roche să înființeze societatea comercială S.C. Roche România SRL care a preluat activitatea reprezentanței din București. Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă. Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare.

/ Published posts: 134

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro