105 views 9 mins 0 comments

DENT ESTET investește 5 milioane euro în 2022 și vizează deschideri de noi clinici, achiziții și creșterea gradului de digitalizare

In #News, #Retrospectiv
January 27, 2022

DENT ESTET, parte a Grupului MedLife și liderul pieței de medicină dentară din România, a avut în 2021 cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existență, mărindu-și portofoliul cu 3 clinici, în Ploiești, Cluj-Napoca și Oradea. Extinderea a vizat în special zona Transilvaniei, compania semnând un parteneriat cu clinica Stomestet din Cluj și preluând pachetul majoritar al clinicii Oradent by Dr. Costea, din Oradea. O altă investiție în valoare de 1,7 milioane euro a fost alocată inaugurării în Ploiești a unei clinici premium cu servicii stomatologice all-in-one. În 2022, printre planuruile grupului se numără investiții estimate la circa 5 milioane de euro. Compania vizează deschideri de noi clinici, achiziții, dar și creșterea gradului de digitalizare.

“Urmăm și în acest an același pattern de dezvoltare –organică, dar și prin achiziții. Începutul anului va fi marcat de inaugurarea unei noi clinici DENT ESTET la Craiova. De asemenea, sunt inițiate discuții pentru noi parteneriate, în centre importante din țară“, spune dr. Oana Taban, CEO și Fondator DENT ESTET.

Până acum, DENT ESTET a ajuns la un portofoliu de 14 clinici în 7 orașe importante din țară: București, Timișoara, Sibiu, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca și Oradea și acoperă o suprafață de peste 4.200 mp dedicați serviciilor stomatologice, ceea ce reprezintă o creștere cu 40% față de anul trecut. Numărul uniturilor medicale a ajuns la 85, marcând o creștere de 49% față de 2020.

Expansiunea DENT ESTET a dus automat și la extinderea echipei medicale, numărului de medici înregistrând un salt de 38%, iar în ansamblu, anul trecut grupul a înregistrat cu 30% mai mulți salariați.

“Deși am traversat cel de-al doilea an pandemic, se remarcă o preocupare notabilă a românilor legată de sănătatea orală. Numărul pacienților noi care au făcut din îngrijirea orală o prioritate anul trecut a crescut cu 61%. În ceea ce privește accesarea servicilor stomatologice furnizate de DENT ESTET, cele mai solicitate au fost implanturile dentare și montarea de aparate dentare”, a declarat dr. Oana Taban.

Piața de stomatologie, marcată de dezvoltare accelerată de noi clinici și de interesul jucătorilor externi
În 2021, piața a crescut mai mult față de 2020, când clinicile dentare au fost închise timp de 2 luni, având un avans de 20% față de anul precedent.

“Pentru 2022 s-ar putea să observăm o efervescență pe piața de stomatologie generată de apariția accelerată de noi clinici în orașele importante din țară, la care se adaugă un interes crescut provenit din rândul marilor jucători externi și ale fondurilor de investiții. În context estimăm o creștere de cca 17%”, a menționat dr. Oana Taban.

Românii au acordat o atenție sporită implanturilor dentare și serviciilor de estetică dentară
Datorită avansului tehnologic și a supraspecializării echipei din cadrul DENT ESTET Implant Division, românii și-au arătat încrederea în serviciile medicale, astfel că numărul total al implanturilor dentare inserate a crescut cu 122% în 2021 față de 2020. Creșterea masivă a cererii pentru implanturi dentare, dar și pentru alte tipuri de tratamente stomatologice relevă, totodată, faptul că pacientul român este din ce în ce mai preocupat de sănătatea sa dentară, chiar în contextul epidemiologic actual.
În ceea ce privește serviciile de ortodonție, grupul a înregistrat o creștere de 60% a solicitărilor de aparate dentare, considerate a fi o soluție de încredere pentru pacienții adulți în vederea obținerii unui zâmbet sănătos.

Digitalizarea, principala tendință care se va amplifica în 2022

Investițiile în digitalizare vor deveni din ce în ce mai accelerate, datorită beneficiilor majore care se transpun pentru pacient în precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate în execuția lucrărilor si perioadă extinsa de garanție a acestora. Un alt avantaj important se leagă de eficiența financiară pentru pacient și derivă din faptul că utilizarea tehnologiei digitale nu implică creșterea costurilor.

În 2021, grupul DENT ESTET a continuat să investească în tehnologii digitale de ultimă generație, toate clinicile fiind dotate cu cele mai noi descoperiri în domeniul echipamentelor stomatologice.
Una dintre cele mai noi tehnologii digitale, create pentru a contribui la construirea de zâmbete sănătoase pe termen lung, este scannerul revoluționar MODJAW. Este vorba despre o tehnologie care închide fluxul digital în procesul de stabilire a unui diagnostic corect și exact pentru pacienții care își doresc o reconstrucție orală completă și nu numai. Are la bază stomatologia 4D, folosind modelarea 3D, mișcarea maxilarului și ocluzia dinamică a pacienților în timp real, fără a utiliza raze X, pentru o diagnosticare complexă a afecțiunilor dentare, dar și personalizării tratamentelor. În prezent, DENT ESTET este cel mai mare partener european al companiei franceze MODJAW, care a pus bazele acestei tehnologii revoluționare de scanare digitală, cu beneficii majore atât pentru pacient, cât și pentru medicii stomatologi.

Un accent deosebit s-a pus și asupra stomatologiei laser și dotării tutoror clinicilor din cadrul grupului cu cele mai performante lasere utilizate la nivel mondial, în acest moment, deoarece pacienții își doresc tratamente nedureroase, minim-invazive și cu rezultate garantate pe termen lung. În acest sens, echipa de specialiști din cadrul DENT ESTET are la dispoziție 20 de lasere stomatologice, distribuite în toate unitățile grupului, pentru ca pacienții să beneficieze de avantajele oferite de acestea indiferent de zona în care se află.

Grupul DENT ESTET a fost înființat în anul 1999, iar în prezent este lider de piață în domeniul serviciilor de medicină dentară din România. În cei aproape 23 de ani de existență, echipa s-a extins la un număr de peste 450 de angajați, dintre care peste 145 sunt medici. Aceștia au tratat de-a lungul timpului peste 200.000 de pacienți. În prezent, compania deține 14 clinici stomatologice multidisciplinare în București, Timișoara, Sibiu, Brașov, Ploiești, Cluj-Napoca și Oradea, destinate tuturor categoriilor de vârstă, 3 divizii de excelență unice în România (Implant Division, Aesthetic Division și Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnică dentară digitală – Aspen și 8 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Toate acestea reunesc un număr de 85 de săli de tratament echipate la standarde hi-tech, pe o suprafață totală de 4.200 de metri pătrați, care includ și 3 săli de chirurgie complet utilate. DENT ESTET oferă o experiență integrată prin cele 8 centre de imagistică și radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizată (CBCT).

/ Published posts: 55

Minez tehnologie pe LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale: mihai@leaderstalk.ro