41 views 46 secs 0 comments

Kumihimo, arta tradițională japoneză de împletire a firelor

In #ArtsTalk, #TimpLiber, #Trends
April 05, 2023

Kumihimo este o artă tradițională japoneză de împletire care utilizează în principal fire subțiri de mătase sau bumbac, practicată în Japonia încă din secolul al VII-lea, folosită inițial de samurai, care obișnuiau să-și lege armurile și caii cu aceste împletituri rezistente. Kumihimo constă în împletirea a mai multe fire pentru a crea corduri și panglici decorative, chiar și pe cele folosite pentru obi, centura tradițională japoneză, dar și pentru alte obiecte de îmbrăcăminte.

Kumihimo se bazează pe un model de împletire circular sau dreptunghiular, pe care sunt prinse bobine grele de lemn cu fire de mătase vopsite în diferite culori și de mărimi variate.

La ora actuală, Asociația Kumihimo din Japonia (Kumihimo Kyokai) promovează arta Kumihimo și oferă cursuri și seminarii pentru cei interesați să o învețe. De asemenea, există și o Asociație Americană Kumihimo, care se concentrează pe dezvoltarea Kumihimo în Statele Unite ale Americii. În plus, arta tradițională Kumihimo a fost prezentată, în nenumărate rânduri, în cadrul evenimentelor organizate de Japan House, centrul cultural japonez care are drept scop promovarea culturii și tradițiilor japoneze pe întreg mapamondul.

Sursă foto: japanhouselondon.uk

/ Published posts: 134

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro