114 views 4 mins 0 comments

Mariana Stamate,MVGM Property Management Romania: Atunci când oamenii se simt apreciați și susținuți – îți vor rămâne alături și în situațiile de criză

In #Pathfinders
March 16, 2021

Consecvența, adaptabilitatea, mintea curioasă și permanent deschisă la mediul înconjurător  sunt ingredientele care garantează succesul profesional, crede Mariana Stamate, Managing Director în cadrul MVGM Property Management Romania, încă din noiembrie 2019.

Dacă s-ar inventa vreo mașinărie a timpului și s-ar putea întoarce la o variantă mai tânără a sa, ea mărturisește că ar alege perioada adolescenței, momentul de transformare profundă a oricărui om, care marchează viitorul adult. „M-aș ruga să am răbdare cu mine, să mă iubesc și să mă accept așa cum sunt, pentru că nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalți. De asemenea, mi-aș spune să cred în mine și în șansa mea”.

La o scurtă privire asupra traseului său profesional, Mariana Stamate a evoluat constant și a acumulat informații și experiență, ca atare și parcursul său a fost lin, iar lucrurile și oportunitățile i s-au aranjat de la sine.  

Cel mai mare risc pe care și l-a asumat până acum? Atunci când a renunțat la stabilitatea și, poate, comoditatea unui loc de muncă pe care îl avea de mulți ani, alături de oameni care i-au devenit în timp prieteni și a acceptat responsabilitatea și provocările unei firme noi pe piața locală. „În orice business există riscul de eșec și teama că anumite decizii, oricât de arfumentate se pot dovedi în timp greșite, dar cred că, indiferent de problemă, soluții se vor găsi întotdeauna”, spune ea.

Să exceleze în ceea ce face, să acționeze în acord cu principiile și valorile sale, să îi respecte pe cei din jur, oamenii fiind cel mai important activ al unei companii, să învețe în permanență ceva nou și să își asume riscuri. Acestea sunt, pe scurt, lucrurile pe care le-a învățat de-a lungului timpului.

„Nu cred în diferențele generate de sex, cât cred în diferențele de calitate umană. Un bun profesionist va ști întotdeauna să-și urmărească obiectivele, având permanent în minte atenția pentru componenta umană. Ce cred că au în plus femeile este grija și căldura față de oameni, o oarecare subtilitate și atenție la detalii”, spune Mariana Stamate.

Totodată, Mariana Stamate este de părere că delimitarea temporală este esențială, pentru o carieră de succes – separarea timpului alocat jobului de cel alocat familiei precum și o organizare bună.

„Am avut șansa incredbilă ca, la începutul carierei, să lucrez în subordinea unui adevărat leader. De la el am învățat nu numai meserie, cât cum să mă comport cu colegii și cât de importantă este susținerea propriei echipe. Cât de necesar este să ne înconjurăm de caractere diferite și cum diversitatea de idei conduce la progres. Importanța de a acorda spațiu și încredere oamenilor, de a crea un mediu sigur și propice creșterii personale. Pentru că atunci când oamenii se simt în siguranță, când se simt apreciați și susținuți, îți vor rămâne alături și în situațiile de criză, nu doar în cele de boom”, conchide Mariana Stamate.

/ Published posts: 54

Minez tehnologie pe LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale: mihai@leaderstalk.ro