70 views 9 mins 0 comments

MATCA Transylvanian Sanctuary, un nou proiect hotelier, în Parcul Natural Bucegi

In #News, #TimpLiber, Business, Lifestyle, Travel
February 05, 2024

MATCA Transylvanian Sanctuary, un proiect exclusivist de turism și ospitalitate, și-a deschis porțile, pentru a oferi o experiență unică de cazare și relaxare în mijlocul naturii neîmblânzite a Parcului Natural Bucegi. Situată în localitatea Șimon, din județul Brașov, în proximitatea Castelului Bran, noua proprietate funcționează ca un boutique hotel independent, care își întâmpină oaspeții în 2 case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți, și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.

“MATCA Transylvanian Sanctuary reflectă viziunea noastră, a echipei și a fondatorilor, despre ospitalitate și despre importanța practicilor sustenabile în această industrie. Numele este inspirat din ciclul vieții și din natură, unde matca guvernează stupul și protejează universul. Similar, și noi vedem acest loc ca pe un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se impletesc armonios, creând o experiență cu adevărat luxuriantă.”, a declarat Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary.

MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază, adițional spațiilor de cazare, de un centru de evenimente cu o suprafață de 140 de metri pătrați, ce permite diferite amenajări, pentru evenimente medii, dar și pentru întâlniri restrânse, dedicate echipelor de management. Spațiul este complet echipat cu sisteme de sonorizare, multiboard interactiv și Wi-Fi dedicat.

La acestea, se adaugă Natura SPA, un centru de wellbeing, care oferă turiștilor acces la o piscină interioară de relaxare încălzită, saună umedă și saună uscată, salină cu sare adusă special de la salina Praid și salina Slănic Prahova, jacuzzi, bazin rece și zonă de relaxare, un restaurant, STUP, cu o capacitate de 70 locuri la masă și un bar, Nectar, cu o terasă generoasă. Conceptul gastronomic este menit să celebreze cultura culinară locală, folosind la maximum influențele tradiționale, bine evidențiate în preparate de fine dining, dar și ingredientele și produsele locale. Atât infuziile de plante aromatice cultivate și uscate local, cât și gustările de casă servite în cadrul restaurantului și al barului sunt de inspirație regională.

  • “La MATCA Transylvanian Sanctuary, ne mândrim cu angajamentul nostru de a oferi o experiență de neuitat pentru fiecare oaspete. Acest proiect de suflet, născut din dorința de a scoate în evidență frumusețea unică a României, va continua să se dezvolte și să prospere. Ne propunem să extindem complexul nostru hotelier, adăugând mai multe spații de cazare, și să îmbogățim zona noastră de SPA cu o varietate de terapii, pentru a răspunde nevoilor și dorințelor oaspeților noștri, fie ei locali sau internaționali. MATCA Transylvanian Sanctuary este mai mult decât un loc de cazare – este un sanctuar în continuă evoluție, o invitație de a explora și a te reconecta în poate cea mai frumoasă zonă a României.”, a declarat Bogdan Caluianu, proprietar.

Investiția în domeniul de 9 hectare, cu o suprafață construită de 4.000 de metri pătrați utili a fost de 7.5 milioane de euro, proveniți din surse proprii și credite, ale proprietarilor, familia Caluianu, cunoscută pentru fondarea, în 1991 a brandului Albina Carpatină. Suma a acoperit atât partea de construcții, cât și utilarea și amenajarea.

Proprietarii au lucrat predominant cu furnizori și branduri locale, care au contribuit la crearea unui spațiu elegant, exclusivist și echilibrat, menit să ofere relaxare și o stare de bine. Conceptul arhitectural îi aparține arhitectului Gabriel Georgescu, care, împreună cu echipa sa din București, a creat spații armonioase, în care elemente și culori naturale, de lemn, piese ceramice și piatră sunt completate de detalii tradiționale transilvănene, în culori îndrăznețe.

Matca Transylvanian Sanctuary – un spațiu care curatoriază piese artizanale și artistice românești

Clădirea Matca Transylvanian Sanctuary a fost construită de la zero. Ea a reprodus arhitectura exterioară a casei 21 Ocolul Măgura, din cadrul Muzeului ASTRA Sibiu, folosind uși și elemente de feronerie reciclate de la proiecte ce datează de peste 100 de ani.

Gardul de inspirație maramureșeană a fost creat de meșteri locali, iar poarta a fost sculptată manual, în Făgăraș.

Matca Transylvanian Sanctuary este un promotor al culturii locale, un curator de artizanat și artă românească. Printre artiștii cu care brandul a colaborat pentru amenajare, se numără Angela Atelier, din Sibiu, care a realizat și brodat perdelele, Iulia Lavu, creator de noduri, responsabilă pentru covoare și accesorii, Anca Fetcu Lupu, designerul de corpuri de iluminat, sau Alina Căpățînă, care a realizat tablouri din flori culese de pe domeniul MATCA Transylvanian Sanctuary și uscate timp de doi ani. Vesela folosită în restaurant provine de la Victoria Finală, un brand românesc extrem de apreciat de către iubitorii de gastronomie din România.

În cadrul MATCA Transylvanian Sanctuary, oaspeții se pot bucura de natură în forma sa cea mai pură

MATCA Transylvanian Sanctuary este poziționat în mijlocul unui ecosistem unic, ce beneficiază de o faună extrem de bogată, care include urși bruni, lincși, lupi și o gamă largă de specii de păsări, inclusiv vulturii aurii și bufnițele. Pentru a proteja și a face ca această biodiversitate să prospere, există o echipă dedicată, care contribuie activ la monitorizarea și protejarea florei și faunei locale. Profesioniști cu pregătire în botanică și zoologie cercetează și evaluează constant zona, pentru a înțelege felul în care fiecare element al ecosistemului este impactat de interacțiunea cu oamenii și a-i crea contextul potrivit, pentru coabitare.

Pentru a se bucura din plin de acest mediu, oaspeții MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază de ghizi și pădurari locali, care îi pot ajuta să exploreze domeniul în condiții de siguranță, atât pentru ei, cât și pentru natura neîmblânzită. Printre activitățile pe care complexul hotelier le are puse la punct se numără drumețiile, traseele de mountain bike sau activitățile apicole, realizate alături de apicultori cu experiență.

În plus, cei care vor să se relaxeze și mai mult, pot opta pentru terapii SPA în natură, cum sunt băile de fân.

MATCA Transylvanian Sanctuary își propune un grad de ocupare de 35-40%, în 2024

Reprezentanții MATCA Transylvanian Sanctuary preconizează un grad de ocupare mediu de 35-40% pentru anul 2024. Sanctuarul își propune să atragă atât turiști români, cât și internaționali, oferind o experiență de neuitat în inima naturii.

/ Published posts: 135

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro