444 views 3 mins 0 comments

Mihaela Rotaru, Școala Rottaru: Este în regulă să greșești și să înveți din greșelile tale. Dar să treci repede peste

In #Pathfinders
March 25, 2021

Dacă succesul se traduce prin capacitatea ta de a trece de la un eșec la altul, fără să-ți pierzi entuziasmul, continuă să faci întotdeauna ceea ce îți place și nu te gândi că banii sunt scopul principal.Totodată, niciodată să nu renunți la un obiectiv pe care ți-ai propus să îl atingi, pentru că succesul poate fi chiar după colț”. Acestea sunt cele mai bune sfaturi pe care, Mihaela Rotaru, fondatoarea școlii Rottaru, mărturisește că le-a primit de-a lungul carierei sale.  

Mihaela Rotaru a tatonat antreprenoriatul în 2012, cu un studio de make-up, unde oferea, la acea vreme, consultanță. Ulterior, a devenit trainer acreditat, pentru ca la finele lui 2018 să pună bazele propriei școli, Rottaru, în urma unei investiții de aproximativ 45.000 de euro. Primii cursanți au apărut în ianuarie 2019, iar astăzi echipa numără 12 traineri și colaboratori permanenți.

Școala Rottaru oferă cursuri de make-up, manichiură, cosmetică, masaj, design interior, dar și ateliere de tip hobby sau perfecționare, iar prețurile pornesc de la 600 de lei și pot ajunge până la 3.600 de lei, cu o durată de maxim 3 luni.

Dacă aruncăm o privire asupra traseului său profesional, Mihaela Rotaru a trecut de la posturi în vânzări, marketing, buying sau project management în mai multe companii, la make-up artist. „Astăzi, când sunt managerul unei școli de formare profesională, consider că toată experiența profesională de dinainte m-a ajutat enorm să am succes”.

Atunci când vorbește despre cel mai mare risc pe care și l-a asumat vreodată, Mihaela amintește faptul că a intrat într-o piață saturată de serviciile pe care le vinde, astfel încât competiția să fie una acerbă iar domeniul în sine, într-o permanentă schimbare

În opinia sa viitorul antreprenoriatului feminin sună promițător.

„Cred că asistăm la o dorință generală de egalitate și există multe fonduri oferite special în acest scop, atât în țara noastră cât și la nivel european. Cred cu tărie că generațiile care vin din spate vor fi mult mai înclinate în această direcție”, spune ea.

Lecțiile Mihaelei Rotaru

  1. Este în regulă să greșești și să înveți din greșelile tale. Dar să treci repede peste.
  2. Petrecem majoritatea timpului la munca și trebuie să facem totul la cel mai înalt nivel de calitate, căci acesta este diferențiatorul principal pentru orice domeniu de activitate.
  3. Nu trebuie să mă raportez la alte povești de business, ci doar la a mea și la îndeplinirea obiectivelor care mă fac pe mine fericită.
  4. Construiesc și perfecționez pentru clienții mei și nevoile lor, nu pentru mine.
  5. Echipa este cea mai importantă, pentru că fără oameni entuziaști și dedicați, businessul nu va avea success.
/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro