145 views 6 mins 0 comments

Oana Pascu, Complice.ro: Pozițiile, proiectele, rezultatele sunt trecătoare și supuse uitării; relațiile adevărate sunt cele care rezistă timpului.

In #Pathfinders
March 25, 2021

Oana Pascu, fondatoarea magazinului online de cadouri și recompense experiențiale Complice.ro își descrie traseul profesional asemenea unui drum de vacanță. Atunci când descoperi la tot pasul locuri și oameni noi, afli lucruri noi, iar uneori, atunci când drumurile sunt mai bune le parcurgi în viteză, în timp ce alteori sunt cu multe obstacole și le parcurgi mai greu. Altădată sunt cu urcușuri sau cu coborâșuri. „Dar este un drum de care te bucuri în fiecare moment, de care îți vei aminti cu plăcere și care își va pune amprenta asupra ta”, mărturisește ea.

Dacă s-ar inventa vreo mașinărie a timpului și s-ar putea întoarce la vreo versiune mai tânără ar alege perioada în care era angajată în mediul corporatist și și-ar spune să caute neîncetat să afle care este scopul ei în această viață, ce îi aduce într-adevăr satisfacție și în ce mod pozitiv poate contribui la înfrumusețarea sau îmbunătățirea vieților celorlalți. „Nu pot spune că sunt sfaturi pe care ceilalți nu mi le-au dat la acel moment, într-un fel sau altul. Poate dacă ar veni din partea mea, aș înțelege și aș recepta mesajul diferit. Deși cred că, uneori, ajungem la anumite concluzii doar la o anumită vârstă trăind”.

De regulă, deciziile de schimbarea a joburilor ne marchează cariera, pentru că ne duc pe un alt drum, ne deschid noi orizonturi. „Pentru mine, cea mai importantă decizie pe care am luat-o a fost să nu plec din țară, ci să rămân aici, să ies din mediul corporate și să-mi lansez propriul proiect, devenit business”, spune Oana Pascu.

Pentru ea, o carieră de succes înseamnă să construiască ceva care să facă viața oamenilor mai frumoasă. „Așa cum în viață supraviețuiește cel care se adaptează, cred că si în business succesul este legat de adaptabilitate. Nu există un singur ingredient care să garanteze succesul (fie acesta echipa, contextul, execuția, networking) dar sigur adaptabilitatea este esențială pentru a avea succes din punct de vedere profesional pe termen lung. ”

Printre cele mai importante proiecte din ultimul an ale Oanei Pascu se numără redefinirea Complice.ro, dezvoltarea și adaptarea portofoliului la noul context, unde a explorat și extins experiențele online, ce pot fi accesate de oriunde și aproape oricând. De altfel, mare parte dintre experiențele livrate în 2020 a venit din comenzi care au depășit granițele țării, având fie clientul, fie beneficiarul, în străinătate. Situație datorată contextului pandemic, care a făcut practic imposibile întâlnirile de business față în față cu parteneri și membri ai echipelor aflați în țări diferite.

De asemenea, ea a dezvoltat un produs nou – FlexiBox – care oferă posibilitatea clienților de a-și alege dintr-un portofoliu de experiențe pe cea dorită. „În acest fel, cel care oferă experiența cadou nu trebuie să decidă decât bugetul, iar cel ce o primește poate opta pentru cea preferată – fie că vorbim de o experiență de relaxare, de una care implică adrenalină, de un atelier gourmet sau de altă experiență inclusă în pachetul achiziționat. A fost o soluție apreciată și adoptată rapid de clienți”, spune ea.

Totodată, în ultimul an a dezvoltat și portofoliul de experiențe cu celebrități, care include atât mesaje personalizate de la acestea, cât și întâlniri online sau offline, în funcție de pachetul ales.

„Cred că este realitatea secolului nostru să fim tot mai ocupați, mereu în alergătură, mereu cu o listă interminabilă de to do. Pe de altă parte, se spune că mereu ne găsim timp pentru lucrurile importante și nu avem timp pentru cele mai puțin importante. Odată ce-ți sunt clare prioritățile și reușești să fii prezent acolo unde te afli, cred că lucrurile devin mai puțin dificile.”


Lecțiile Oanei Pascu

  1. Modul în care reacționăm în anumite contexte este singurul lucru pe care îl putem controla
  2. Mai bine faci ceva acum imperfect, decât ceva perfect prea târziu.
  3. În lipsa sentimentului urgenței, orice dorință dispare.
  4. Adevărata dezvoltare se întâmplă în afara zonei de confort.
  5. Pozițiile, proiectele, rezultatele sunt trecătoare și supuse uitării; relațiile adevărate sunt cele care rezistă timpului.
  6. Idei se găsesc peste tot și avem cu toții. Execuția face diferența.
/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro