105 views 5 mins 0 comments

Platforma de administrare a licențelor software Licenseware primește o investiție de 120.000 euro

In #IT Revolution, #News, #Trends, Business
May 18, 2021

Licenseware, startup-ul românesc care ajută marile companii să-și administreze costurile IT, a primit o primă rundă de investiții în valoare de 120.000 euro. La runda condusă de Early Game Ventures a participat compania de dezvoltare software Fortech. Suportul juridic al tranzacției a fost asigurat de Digital2Law. 

“Investitorii cred în echipa noastră, în viziunea și modelul de business, și vor susține viitorul Licenseware. Suntem încântați să-i avem alături de noi pentru următoarele etape ale călătoriei,” a spus Alex Cojocaru, Co-Founder și CEO Licenseware. “Pentru mai mult de un an ne-am asigurat singuri finanțarea. Această primă rundă va accelera ritmul de creștere necesar pentru a ne atinge obiectivul de a dezvolta primul License Management App Ecosystem.”

“Licenseware redefinește aplicațiile de gestionare a licențelor software, bazate pe o platformă gândită pentru integrare și colaborare. Tehnologia de ITAM (IT Asset Management) a viitorului este un ecosistem deschis, nu un monolit izolat. Este construit din munca a mii de experți care își  transformă cunoștințele în algoritmi și structuri de date”, a spus Ciprian Grigore, CTO și Co-Founder Licenseware. 

De la lansarea prototipului la începutul anului 2020, Licenseware și-a extins oferta într-o platformă all-in-one care automatizează administrarea licențelor software, totodată oferind suficientă granularitate pentru cerințele specifice fiecărui utilizator și producător de software. Licenseware își extinde acum echipa pentru a accelera dezvoltarea produsului și creșterea market share-ului. 

Licenseware până acum s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicații care susțin utilizatorii de software Oracle, urmând să lanseze și aplicații pentru managementul licențelor de la cei mai mari producători de software ca Microsoft, SAP și IBM în viitorul apropiat.

Despre Licenseware

Licenseware dezvoltă un ecosistem de aplicații pentru management licențelor software. Ajutăm companiile să-și reducă cheltuielile și să transforme riscul asociat cu utilizare software-ului enterprise in oportunitati de crestere. Solutia noastra facilitează luarea deciziilor rapide și informate, și permite organizațiilor să țină sub control modul în care cumpara și folosesc software. De la lansarea din 2020, Licenseware au semnat primul contract cu un client mare și au absolvit acceleratoarele How To Web si StepFWD.

Despre Fortech

Fortech este o companie de servicii software cu sediul în Cluj-Napoca, România. Cu peste 800 de ingineri de software, Fortech este unul din cei mai mari furnizori de servicii IT din regiune și a fost inclus în mod repetat în clasamentele Deloitte, ca fiind una din companiile de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est.

Fortech are o ramură dedicată pentru investiții, care ajută antreprenorii cu finanțare, dezvoltare, parteneriere sau consultanță, pentru a crea start-up-uri profitabile și a susține soluțiile inovative.

Despre Early Game

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Bǎncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare cofinanţate prin fonduri structurale şi de investiţii, precum JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM, POR, POC, PNDR. 

Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC) susține investițiile menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată privind Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională. 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro