161 views 5 mins 0 comments

Revista Casoteca, numărul #3 pentru început de vară

In #News
June 08, 2021

Aşa cum ne-am obişnuit deja, ediţia a treia a Revistei Casoteca, mai – iunie, vine cu o serie întreagă de sfaturi, recomandări practice, idei şi inspiraţie pentru cei care doresc să îşi (re)amenajeze, renoveze interiorul sau grădina, precum şi pentru cei care doresc să îşi construiască o casă. Important este că recomandările vin din partea unor specialişti, arhitecţi şi designeri, cu mare experienţă, colaboratori ai publicaţiei şi care prezintă proiecte inspiraţionale şi relevante.

Coperta revistei a fost dedicată unei antreprenoare românce pentru care industria mobile este ”totul”. Dorina Codarin conduce Frontalia, o afacere de succes în industria mobile. Lucrează cu lemn masiv, o resursă la îndemână în România.

Vezi și A apărut Revista CASOTECA nr. 2, martie-aprilie

Amenajări moderne, în spirit contemporan

Alexandra Paţanghel , arhitect de interior, ne propune proiectul unui apartament de două camere şi birou în stil contemporan şi optimizat pentru un tânăr ce activează în domeniul IT. Proiectul de amenajare a urmărit dispunerea mobilierului cât mai aproape de tavan și cu spaţii de depozitare cât mai generoase.

Tot pe aceeaşi linie, a arhitecţilor de interior, la rândul ei, Daniela Truţă supune atenţiei proiectul de amenajare a u interiorului unei case ţinând cont de preferinţele beneficoarilor, şi anume, design scandinav, stil minimalist, materiale naturale şi culori deschise.

În schimb, designerul Corina Săftescu prezintă un proiect de mare succes unul de amenajare bazat pe accente de culoare pentru creşterea interesului vizual, şi anume, nuanţele de verde şi ocru, plus câteva idei originale spectaculoase.

Multă inspiraţie şi-o pot obţine cei care doresc să îşi construiască o casă ecologică din proiectul Puşei Hack: o casă cu o grădină secretă, cu bucătărie de vară, plină de culoare şi amenajată cu obiecte benefice orientale exotice. Arhitect de interior Alexandra Stamate oferă cititorilor mai multe tips&tricks şi recomandări practice pentru amenajări şi renovări de success.

Vezi și Revista CASOTECA: O casă de poveste cu Eli Roman

Proiecte de arhitectură

Ca şi proiecte de arhitectură, arh. David Şerban Nicolae ne propune realizarea unei case aşa cum doreşte marea majoritate a românilor: cu costuri mici şi confort ridicat.
Cine crede că pentru o grădină frumoasă nu este nevoie de un proiect?

Arhitect peisagist Marian Miu Trandafir ne convinge de acest lucru şi ne învaţă cum să realizăm o grădină de poveste.

La rândul ei, designerul Maria Dulhan răspunde întrebărilor noastre şi ne oferă sfaturi experte privind amenajarea şi decorarea spaţiilor mici, inclusiv a vechilor apartamente comuniste.

Statul în casă în timpul pandemiei şi interesul crescut cu această ocazie pentru decorarea propriilor locuinţe a dus la nevoia de a realiza anumite lucrări prin intermediul bricolajului. Decorator Flavia Irimescu ne învaţă paşii care trebuie urmaţi pentru a obţine o oglindă cu efect antichizat, obiect care poate spori considerabil un décor de interior.

Articole de lifestyle

Alături de articolele de amenajări şi design, Revista Casoteca ediţa a treia, prezintă numeroase articole din categora lifestyle din domenii foarte diferite: antreprenoriat (Pariul Dorinei Codarin în industria mobilei, Lemet, trei decenii de excelenţă în industria mobilei), alimentaţie (cu ce se mănâncă vinurile), auto (două bijuterii pe patru roţi), , turism (Paştele în Malta), timp liber (Un film de suflet), soluţii (un spălător cu presiune). Toate acestea completează excelent întreaga revistă astfel încât să fie pentru cititori un instrument şi un călăuzitor agreabil pentru un trai mai confortabil, mai bun.

/ Published posts: 55

Minez tehnologie pe LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale: mihai@leaderstalk.ro