130 views 3 mins 0 comments

Robert Jasinski devine noul managing director al Danone România și Nutricia Romania

In #News, Business
October 01, 2021

Din luna octombrie a acestui an, Robert Jasinski devine noul managing director al Danone România SRL, companie care produce și distribuie produse lactate proaspete și produse pe bază de plante, și Nutricia România SRL, companie care gestionează produse alimentare pentru bebeluși, precum și produse de nutriție specializată. Până în prezent, liderul a ocupat funcția de managing director al Nutricia România SRL.

În noiembrie 2020, Danone a anunțat planul „Local First”, care urmărește o transformare la nivelul operațiunilor companiei. Ideea de bază a planului de adaptare al Danone, care include schimbări structurale și organizaționale, este că localizarea a devenit un criteriu esențial pentru a reveni la o creștere sustenabilă și profitabilă, printr-o organizare mai agilă, eficientă și simplificată, care oferă mai multă autonomie echipelor locale, aflate în proximitatea consumatorilor locali. Astfel, concentrându-se pe nevoile consumatorilor din fiecare țară unde este prezentă, compania poate opera mai eficient. Primul pas în unirea tuturor diviziilor de business și a categoriilor de produse sub un management comun, la nivel local, a fost realizat odată cu actuala numire. 

„Este o mare onoare să preiau întreaga conducere a operațiunilor Danone în România, în viitor” – a declarat Robert Jasinski, în legătură cu numirea sa în funcție. „Pandemia a creat un nou mediu de business, care a confirmat nevoia companiei de a-și schimba structura actuală de funcționare. Viziunea noastră globală <<One Planet.One Health>> – care subliniază, în același timp, sustenabilitatea produselor din portofoliul companiei – a devenit acum și mai prioritară. Epidemia a accelerat și mai mult nevoia consumatorilor de a adopta obiceiuri alimentare sănătoase și sustenabile. Un element nou și important este faptul că procesul de luare a deciziilor va fi scurtat, multe dintre acestea urmând a fi luate doar la nivel local. Este o mare responabilitate, dar în același timp și o oportunitate. Căutând noi modalități de a promova o alimentație mai sănătoasă, vom accelera creșterea durabilă, printr-un portofoliu și mai puternic de produse, branduri și servicii aliniate acestui scop”.

Robert Jasinski va prelua noua funcție începând cu 1 octombrie 2021.

Natalia Gelshtein-Kiss, care a ocupat funcția de managing director al Danone Romania SRL până în prezent, își va continua cariera profesională cu noi proiecte în cadrul companiei Danone.