Connect with us

Sports

Românii au câștigat opt medalii la una dintre cele mai MARI competiții internaționale de schi din țară

Published

on

Românii au câștigat opt medalii la competiția de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy. Această competiție a aliniat la start, în zilele de 1-3 martie, în Poiana Brașov, 82 de sportivi din următoarele țări: Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Grecia, Turcia, Liban și România.

Echipa României s-a clasat pe primul loc la probele de Slalom U14 și Slalom U16. Din echipa noastră, cei mai buni au fost: Matei Florian Drilea și Anna Mikolt Paszka, care au ocupat primele locuri la probele de Slalom U14.

Alexandru-Matei Oancea și Ioana Corlățeanu au fost fruntași la proba de Slalom U16.

„Organizarea competițiilor FIS Children Trophy în România a fost foarte bună. De cinci ani lucrăm împreună și pot spune că oamenii de aici au făcut progrese majore ajungând să organizeze astfel de concursuri la un nivel înalt. Nu văd de ce nu vom putea colabora și în viitorii cinci ani, întrucât a devenit cunoscut în lumea schiului alpin modul în care se desfășoară FIS Children Trophy în România”, a spus Kiriacou Kiriakos, delegatul tehnic de la Federația Internațională de Schi (FIS).

România ar putea organiza, în câţiva ani, competiţii de schi alpin importante la nivel internaţional

,,În ultimii cinci ani, am organizat anual două evenimente la schiul alpin. Aceste competiții fac parte din campania: ‹‹O NOUĂ ȘANSA SCHIULUI ALPIN›› inițiată de noi, în Poiana Brașov. Este important faptul că în fiecare an am făcut progrese ajungând să organizăm aici curse la un nivel înalt, conform standardelor FIS. Dorința noastră este ca peste doi ani să organizăm o cursă de Europa Cup”, mărturisește Ștefan Țînț, principalul promotor al evenimentului. 

Acesta amintește că, pentru organizarea unei astfel de curse este necesar sprijinul instituțiilor de stat. „Ceea ce am realizat până acum s-a bazat în cea mai mare parte pe ajutorul firmelor private și cu sprijinul Primăriei. Din punct de vedere material ne va trebui ajutorul autorităților pentru concursurile următoare, pentru a menține nivelul de profesionalism și calitate al unei competiții de Cupa Europei. Așa cum bine știți, am reușit să strângem în jur de 140.000 de euro pentru organizarea din acest an a FIS Race și FIS Children Trophy. O cursă de Europa Cup costă peste jumătate de milion de euro”, a explicat el.

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR

La proba de Slalom U14 băieți, primul loc a fost câștigat de România, prin Matei Florian Drilea, cu un timp de 1:26.56. La o diferență de 2.16 secunde, pe al doilea loc s-a clasat tot România, cu un Darius George David Oancea având un timp de 1:28.72 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de România, de data aceasta reprezentată de Martin Szasz, cu 1:30.71 secunde. 

La proba Slalom U14 fete, primul loc a fost ocupat de România prin Anna Mikolt Paszka cu un timp de 1:31.89, urmată de Abigel Balogh Lornic la o diferență de 0.84 secunde având un timp de 1:32.73, pentru ca al treilea loc să revină Bulgariei, reprezentată de Elena Glavcheva, cu un timp de 1:33.69 secunde. 

În ceea ce privește proba de Slalom U16 băieți, pe primul loc s-a clasat România, cu Alexandru-Matei Oancea care a reușit un timp de 1:19.98. Pe al doilea loc s-a situat Ungaria, prin Barna Halmagyi la o diferență de 3.36 secunde, cu 1:23.34, în timp ce al treilea loc a revenit Slovaciei, reprezentată prin Jozef Supica, cu un timp de 1:24.59.

La proba Slalom U16 fete, România s-a situat pe locul întâi, prin Ioana Corlățeanu, cu un timp de 1:25.34, în timp ce la o diferență de 1.17 secunde, pe al doilea loc, să se afle Slovacia, cu Livia Marton care a reușit un timp de 1:26.51, pentru ca al treiea loc să fie ocupat tot de România, prin Bernadette Lorincz Balogh, cu un timp de 1:27.22.

Organizarea acestor concursuri internaţionale, acreditate de FIS, reprezintă o confirmare a faptului că Poiana Braşov poate găzdui competiţii de anvergură în viitor. Aceste realizari se datorează investiţiilor semnificative facute de Primaria Brasov pentru modernizarea domeniului schiabil.

În 2018, Asociația de Turism Poiana Brașov a obținut pentru urmatorii 5 ani organizarea competiției FIS Children Trophy la nivel internațional. Acest lucru s-a întâmplat și datorită experienţei dobândite în organizarea cu succes a probelor de schi alpin din Poiana Brașov, în cadrul FOTE din 2013 (n.r. Festivalul Olimpic de Tineret European).

În anul 2011 – 2012 stațiunea a beneficiat de un program guvernamental de dezvoltare a infrastructurii de schi pe direcţiile de extindere a arealului de circa 80 de hectare, cu o lungime cumulată a pârtiilor de 24 de kilometri acoperiţi integral de zăpadă artificială. Valoarea investiției s-a ridicat la circa 33 milioane euro.

Preocuparea pentru dezvoltarea infrastructurii din Poiană a continuat prin deschiderea unui parcări multietajate în Poiana Mică, investiție cu fonduri europene în valoare de aproximativ 20 milioane lei.

Cele doua competiții, FIS RACE și FIS Children Trophy au fost finanțate în 2022 de sponsori din sectorul privat: Mastercard – preferat, Husqvarna, BCR, Omniasig, Baneasa Panificatie, MediaGalaxy si Izvoarele Călimani.

Asociația de Turism Poiana Brașov se bucură de sprijinul unor entități private și de stat, alături de care organizează aceste competiții: Ana Hotels, Teleferic Grand Hotel, Hotel Alpin, Hotel Escalade, Ana Teleferic, Salvamont Poiana Brasov, IJJ “Nicolae Titulescu”, Politia Locala si Nationala și Comprest – Amenjare Partii.

Competitiile au fost organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și al Federației Române de Schi și Biatlon.

Minez tehnologie pe LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale: mihai@leaderstalk.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#News

Cele MAI MARI competiții internaționale de SCHI ALPIN din ROMÂNIA încep în Poiana Brașov

Published

on

Peste două sute de schiori din întreaga lume vor participa la două dintre cele mai mari competiții de schi alpin organziate la noi în țară. Este vorba despre FIS Children Trophy și FIS RACE – două curse înscrise în caldendarul oficial al Federației Internaționale de Schi (FIS).

Mai precis, în perioada 1 -3 martie 2022, competiția FIS Children Trophy, ajunsă acum la cea de-a 5-a ediție, va alinia la start un număr de aproximativ 100 de sportivi schiori, fete și băieți, din categoriile U14 și U16, din țări precum Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Grecia, Turcia, Liban, Georgia, Brazilia, Argentina sau Ucraina

De asemenea, după patru ediții spectaculoase ale concursului de schi alpin pentru copii și tineret, FIS Children Trophy – înscris în calendarul oficial al FIS, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov organizează, în perioada 22 – 25 februarie 2022, FIS RACE. Anul acesta, FIS RACE aduce două premiere: sub egida sa vor avea loc Campionatele Naționale ale României, iar la linia de start și-au anunțat prezența până acum schiori de top, din afara țării, precum: Benjamin SzollosSki Team Israel, Jan Rechtenberg –  Ski Team Czech Republic, Isac HedstroemSki Team Sweden, Nikolaos Mavropoulos – Ski Team Greece sau Kristian PavelkaSki Team Slovakia

„Încercăm ca prin buna organizare a acestor evenimente sportive să creăm un cadru propice pentru a primi de la Federația Internațională de Schi dreptul de a organiza competiții de clasă cum ar fi Cupa Europei. Năzuim către aceste idei, convinși fiind că munca echipei de organizare nu va fi în zadar. Un prim pas extrem de important a fost făcut și în perioada 22-25 februarie când vom avea pe pârtia SubTeleferic Campionatele Naționale ale României la Schi Alpin – o competiție organizată sub denumirea de FIS RACE”, spune Dan Ghiță, Președintele Comitetului de Organizare FIS Children Trophy și FIS Race.

Cheia succesului, explică Ștefan Țînț, principalul promotor al evenimentului, dincolo de sprijinul de care dispunem din partea Primăriei Brașov, este sponsorizarea din partea firmelor private care fac posibilă organizarea acestor evenimente. 

„Doar în 2022, noi am reușit să strângem sponsorizări în valoare totală de 105.000 de euro din sectorul privat. Aceste firme, inclusiv firma pe care eu am adus-o în România, respectiv Husqvarna, nu fac acte de caritate. Ele vor să își asocieze imaginea cu ceea ce facem noi și ne ajută să mergem mai departe. În total, în cei cinci ani de când organizăm aceste competiții, am reușit să obținem aproape 500.000 de euro pentru promovarea acestor evenimente”. 

Mai mult, anul trecut, pentru organizarea FIS SES – Small Evolving Ski Nations în România, pentru prima data Federația Internațională de schi a alocat 15.000 de euro. 

„Dacă initial am început cu firme mai mici, iată că în anii precedenți nume sonore din piață au urmărit să vadă ce facem noi aici, în Poiana Brașov și au hotărât că ne încadrăm în programul, bugetul și conceptul lor de promovare”, mărturisește acesta.  „Nu am fi reușit să aducem aceste competiții de mare anvergură în România fără ajutorul sponsorilor noștri. Asociația noastră de turism, Asociația Poiana Brașov, este o asociație non-profit, iar banii pe care îi primim îi investim în promovarea acestor evenimente și a stațiunii”

La rândul său, viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu declară: „Am reușit să particip anul trecut la acest eveniment, unul desăvârșit din toate punctele de vedere. Se poate observa cu ușurință pasiunea oamenilor care fac parte din organizarea acestor concursuri. Cred că pasiunea i-a unit și că este de datoria noastră să le promovăm. Aceste competiții sunt un mod prin care ne putem apropia de țările care organizează mari campionate. Până la urmă, Poiana Brașov este cea mai mare stațiune din România”. 

„Mastercard este un suporter consacrat al sportului atât la nivel internațional, cât și pe plan local. Ne bucurăm să fim, pentru a doua oară consecutiv, parteneri ai competițiilor FIS SES Poiana Brașov Race Cup și FIS Children Trophy. În calitate de card preferat, spectatorii și fanii schiului beneficiază de plăți sigure și rapide cu cardul la punctele de plată, în timp ce sportivii se bucură de toată susținerea noastră pentru atingerea celor mai bune rezultate, inspirând astfel și alte generații să adopte un stil de viață sănătos sau chiar să înceapă o carieră sportivă”, spune Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Cele doua competiții, respectiv FIS RACE și FIS Children Trophy au fost finanțate de sponsori din sectorul privat precum Mastercard – preferat, Husqvarna, BCR, Omniasig, Baneasa Panificatie, MediaGalaxy si Izvoarele Călimani. 

De asemenea, Asociația de Turism Poiana Brașov se bucură de sprijinul unor entități private și de stat, alături de care organizează aceste competiții: Ana Hotels, Teleferic Grand Hotel, Hotel Alpin, Hotel Escalade, Ana Teleferic, Salvamont Poiana Brasov, IJJ “Nicolae Titulescu”, Politia Locala si Nationala și Comprest – Amenjare Partii.

Competitiile sunt organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov și al Federației Române de Schi și Biatlon.

Continue Reading

Brands

Gympass achiziționează 7Card și Andjoy și se extinde în Europa

Published

on

Gympass, cea mai mare platformă de wellbeing destinată clienților corporate din lume, anunță achiziția companiilor 7Card în România și Andjoy în Spania, de la Sodexo, extinzându-și astfel prezența în Europa.

7Card este lider pe piața românească de servicii de sport și relaxare, cu peste 1.000 de clienți și mai bine de 600 de parteneri. Compania românească reprezintă un partener local ideal pentru Gympass, care și-a propus să se extindă și să-și concretizeze prezența pe o piață nouă, ca parte din misiunea sa de a face starea de bine accesibilă tuturor.

Achiziția Andjoy, o platformă de servicii sportive fondată în Barcelona în anul 2013, care s-a dezvoltat constant și acum include în total 2.200 parteneri, va consolida și mai mult poziția Gympass în Spania, aducând împreună peste 400 de clienți, precum Glovo și Iberdrola și noi parteneri, inclusiv CET10, Aiguajoc și mulți alții din regiunea Catalonia. Andjoy a fost una dintre primele astfel de platforme din Spania, iar această achiziție va duce la extinderea portofoliului solid de clienți pe care Gympass îl are deja în Barcelona, la creșterea ofertei existente pentru utilizatori și la atragerea unor noi clienți. 

„Aceste două noi achiziții continuă procesul nostru de dezvoltare, extinzând prezența noastră pe piața europeană, în paralel cu creșterea noastră  la nivel mondial”, a declarat Cesar Carvalho, co-fondator și CEO Gympass. „Andjoy ne va permite să oferim servicii mai diverse clienților noștri din Spania, iar 7Card este o oportunitate excelentă de a extinde și revoluționa piața serviciilor de sport și relaxare din România.”

„Suntem foarte încântați să facem parte din călătoria Gympass”, a declarat Dan Moraru, director comercial la 7Card. „Viziunile noastre sunt foarte asemănătoare, iar atât clienții cât și partenerii noștri vor vedea fără îndoială beneficiile colaborării noastre. Această achiziție ne va ajuta să creștem accelerat, eliminând barierele și promovând obiceiurile sănătoase.”

Ca parte a tranzacției, Gympass și Sodexo vor semna și un acord comercial, având la bază relația deja dezvoltată în 2014, care permite companiei Sodexo să pună la dispoziția clienților săi din întreaga lume platforma Gympass. Acest parteneriat va fi inițial demarat în Spania, România și Marea Britanie, pe lângă colaborarea deja existentă în Brazilia.

Gympass a continuat să crească în ritm alert, compania extinzându-și oferta de servicii în timpul pandemiei și asigurându-și o finanțare suplimentară de 220 de milioane de dolari în luna iunie 2021. Tranzacția 7Card și Andjoy vine la puțin timp după ce, în decembrie 2021, Gympass a semnat achiziția companiei Trainiac, lider de piață în domeniul antrenamentelor individuale online.

Continue Reading

Trending