132 views 4 mins 0 comments

SeedBlink listează Oncochain pentru a revoluționa serviciile medicale oncologice

In #News
October 14, 2020

SeedBlink, una dintre principalele platforme regionale de equity crowdfunding, continuă seria listărilor cu Oncochain, o afacere inovativă din verticala health-tech.

Mai precis, Oncochain dezvoltă o platformă de cercetare în oncologie al cărei scop este colectarea de date agregate, anonimizate, din practica clinică curentă pentru a genera analize utile care pot orienta cercetarea și crește calitatea serviciilor medicale oferite de furnizori.

Astfel, Onochain oferă profesioniștilor din domeniul sănătății oncologice, companiilor farmaceutice și institutelor de cercetare date clinice structurate, capturate din practica curentă (de zi cu zi). Altfel spus, Oncochain „deblochează accesul” la datele din lumea reală, numite real-world data – RWD (generând „dovezi din lumea reală”, numite real world evidence – RWE), al căror impact cântărește foarte mult asupra industriei medicale și asupra viitorului îngrijirii cancerului. Aceste dovezi pot sprijini deciziile de business și pot orienta activitățiile de cercetare ale companiilor farmaceutice. De asemenea, pot oferi furnizorilor de servicii medicale informații prețioase necesare pentru a crește calitatea actului medical.

Runda totală de finanțare este în valoare de 350.000 EUR, din care 130.000 EUR sunt deja angajați de Cleverage Venture Capital și de rețeaua de business angels Growceanu. Restul sumei este alocată pentru equity crowdfunding pe SeedBlink. Evaluarea companiei pre-money este de 2,3 milioane EUR.

what you do must be supported by smart food decisions. Your overarching goal as an endurance athlete is to train both consistently enough to maintain fitness and hard enough to force adaptation.

De-a lungul timpului, Oncochain a câștigat numeroase premii și distincții, fiind remarcat de EIT Health InnoStars, Startupperul Anului, HealthVentureLab sau HackingHealth.

La ora actuală, startup-ul se află în stadiul MVP, urmând să lanseze versiunea 2.0 a aplicației pentru providerii de servicii medicale, care include o cronologie specifică pentru toate etapele de diagnostic și tratament ale unui pacient oncologic.

Echipa din spatele Oncochain este formată dintr-un grup de medici, IT-iști și experți în știința datelor, pasionați de medicină și de posibilitatea de a utiliza tehnologia medicală pentru a salva vieți.

De la lansare și până acum, Oncochain a primit investiții de aproximativ 80.000 EUR: investiția co-fondatorilor, fonduri europene, granturi de la companii, business angels. Începând din 2020, compania este încorporată în Olanda. În prezent, Oncochain lucrează cu șase clinici oncologice și un spital județean pentru colectarea datelor. De asemenea, printre primii clienți se numără două companii farmaceutice cu portofoliu de molecule oncologice.

Din 2022, managementul vizează extinderea companiei către Europa de Est, precum și alte țări în care investițiile în domeniul medical și decontarea medicației oncologice vor crește în ritm accelerat.

„Trecem printr-o perioadă în care realizăm cât de importante sunt știința, medicina și cercetarea, iar misiunea Oncochain de îmbunătăţire a tratamentelor împotriva cancerului poate avea un foarte puternic impact atât de business, cât și social”, spun reprezentanții SeedBlink.

/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro