32 views 2 mins 0 comments

Singapore a lansat un fond de 7,5 mil. dolari pentru a sprijini producțiile cinematografice internaționale

In #ArtsTalk, #International
April 05, 2023

Singapore va lansa un fond de 7,5 milioane de dolari pentru a sprijini filmarea peliculelor internaționale în oraș, care au drept scop prezentarea și promovarea acestuia pe plan mondial. Mai precis, orașul-stat și-a propus să contribuie la finanțarea costurilor de producție și de marketing a filmelor, transmite Bloomberg. Iar cel mai recent demers va permite talentelor locale să facă parte din aceste proiecte.

„Singapore are multe surprize de oferit ca destinație de filmare”, a declarat Jasmine Ng, președintele Asociației Profesioniștilor din Industria Filmului din Singapore, pentru Bloomberg. „Orașul oferă o arhitectură impresionantă și o cultură bogată, în timp ce ce asigură un mediu de lucru sigur.”

Noul fond este o inițiativă comună a Infocomm Media Development Authority și a Singapore Tourism Board, care s-au parteneriat și în trecut, chair și pentru filmul Crazy Rich Asians din 2018, când circa 300 de localnici s-au implicat în proiect, inclusiv echipa de producție și o duzină de actori locali.

Deși Asia și-a deschis granițele mai lent față de restul lumii, în urma pandemiei de Covid, călătoriile încep să se relanseze în regiune, mai ales după ce China s-a redeschis după aproape trei ani în care a fost izolată de lumea exterioară. Turiștii cheltuiesc acum cu 60% mai mult pe activități în Singapore în comparație cu nivelurile pre-pandemie pe platforma de călătorii Klook, mai arată sursa citată.

Totodată, numărul de vizitatori internaționali în Singapore este acum mai mare decât în ​​2019, cu aproximativ 2,9 milioane de turiști în primul trimestru al acestui an.

/ Published posts: 134

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro