165 views 3 mins 0 comments

Un business sănătos

In #Pathfinders
March 16, 2021

Conduce un business care a raportat afaceri de aproape 100.000 de euro anul trecut. Până la finele lui 2021, Alexandra Crâșmaru estimează o creștere de 50% a clinicii de estetică Illuma Aesthetic Clinique, pe care a fondat-o în plină pandemie.

A tatonat antreprenoriatul în 2020, atunci când a pus temeliile Illuma Aesthetic Clinique, în urma unei investiții de circa 300.000 de euro, iar anul trecut, clinica sa a înregistrat o cifră de afaceri de 80.000 de euro.

„Faptul că performăm și creștem de la lună la lună în pandemie, și la scurt timp după deschidere, este dovada faptului că mergem în direcția cea buna”, explică Alexandra Crâșmaru.

Atunci când vorbește despre traseul său profesional, Alexandra Crâșmaru mărturisește că a avut o creștere organică în companiile în care a lucrat. Are un background de circa zece ani în industria pharma, iar de-a lungul timpului a trecut prin roluri de vânzări, marketing, coordonare de proiecte locale și regionale la nivel de cluster sud-est European. Cel mai mare risc pe care și l-a asumat până acum? „Să mă rup de stabilitatea oferită de un loc de muncă pe care îl îndrăgeam”, spune ea.

În opinia sa, unei femei îi este la fel de greu ca unui bărbat să reușească în business. „Provocările din mediul de business sunt aceleași, de la modul în care îți selectezi forța de muncă, modul în care îți alegi furnizorii și cum îți planifici și pui în aplicare strategia de promovare”.

Perseverență, adaptabilitate la schimbări și tărie de caracter. Acestea sunt calitățile unei femei de succes, spune Alexandra Crâșmaru.

În privința viitorului antreprenoriatului feminin în România, Alexandra Crâșmaru estimează că din ce în ce mai multe femei vor prinde curaj pentru a-și pune în aplicare pasiunea și vor începe businessuri proprii.  

Lecțiile Alexandrei Crâșmaru:

  • Bugetare până la ultimul detaliu
  • Echipa este esențială în orice proiect
  • Planificarea și executarea planului de marketing
  • Flexibilitate & Back-up plan – să poți să îți schimbi strategia în funcție de schimbările din piață 
  • Să te bucuri de aventura și de adrenalina pe care ți-o aduce antreprenoriatul
/ Published posts: 322

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited, Adevărul și ulterior în cadrul revistei NewMoney. Pe LeadersTalk.ro acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială. bianca[@]leaderstalk.ro