13 views 46 secs 0 comments

Virgin Orbit: Compania de rachete a lui Richard Branson cere falimentul

In #News, Business
April 04, 2023

Compania de rachete deținută de miliardarul britanic Sir Richard Branson, Virgin Orbit, a depus cererea de faliment în SUA, după ce nu a reușit să obțină investiții noi, transmite BBC.

Virgin Orbit, cu sediul în California, și-a întrerupt operațiunile cu câteva săptămâni în urmă, iar Dan Hart, directorul general al Virgin Orbit, speră să găsească un cumpărător pentru afacere.

„Deși Virgin Orbit a despus eforturi mai pentru rezolvarea problemelor financiare și obținerea mai multor fonduri, în cele din urmă trebuie să facem ceea ce este cel mai bine pentru business”, a explicat Hart, adăugând că, în perioada imediat următoare se va concentra pe găsirea unui cumpărator „pentru a oferi claritate privind viitorul companiei clienților, furnizorilor și angajaților”, potrivit sursei citate.

De asemenea, săptămâna trecută, compania a anunțat că va reduce cu 85% forța de muncă, din cei 750 de angajați.

La începutul acestui an, o rachetă Virgin Orbit nu a reușit să lanseze primul său satelit de pe solul britanic.

Virgin Orbit a fost înființată în 2017 și este o filială a companiei Virgin Galactic a miliardarului britanic Sir Richard.

Sursă foto: https://virginorbit.com/

/ Published posts: 134

Sunt somelier de tinere talente într-ale antreprenoriatului. Altfel spus, redactor LeadersTalk din octombrie 2021. Pentru propuneri editoriale mă puteți contacta pe adresa de email: alexandra@leaderstalk.ro